Autor: Informer.rs

03.05.2024.

08:01

Foto: Foto: Shutterstock, ATA Images

Magazin

Ako farbate jaja u lukovini ovo morate da znate! Nataša Aksentijević otkrila caku sa čarapom - Ovako će šare biti idealne

Nataša Aksentijević kaže da će Vaskrs provesti sa porodicom, kao i da je za nju to najlepši praznik, ali i da se svi porodično posebno raduju farbanju jaja. 

Informer

Nataša Aksentijević jaja boji u lukovini

Svakako da farbamo jaja i isprobavano svake godine neke nove tehnike, ali se uvek vratimo lukovini i šarenjem sa listićima u čarapi - kaže Nataša i otkriva našim čitaocima posebnu tehniku kojom svaki put dobije savršeno obojena vaskršnja jaja:

Ona ističe da kod farbanja lukovinom jaja najpre treba obrisati vlažnom krpom i na njih stavljati travke i cvetiće pa ubacivati u čarape i vezati. Lukovinu treba iseckati na sitne komadiće pa uvaljati u nju mokro jaje. Jaje treba uvezati čvrsto u čarapu da se dobije mermerna boja.

U šerpu treba staviti red lukovine pa poređati jaja pa preko opet lukovinu. Zatim se dodaju so i sirće i hladna vodu. Jaja treba staviti da se kuvaju kad provre smanjiti vatru i kuvati još 15 minuta. Jaja poređati na karton, a nakon minut dva treba iseći čarapu i vaditi jaja.

Informer

jaja farbana u lukovini

Poznata glumica i voditeljka ističe da je Vaskrs u njenoj kući veoma poseban praznik kom se svi raduju i da se tada sprema svečana trepeza. 

 Uvek pripremamo svečanu trpezu za Vaskrs. Svakako se za dane praznika viđamo i sa prijateljima.  Poslovne obaveze mogu da poremete Novu godinu, rođendan, ali Vaskrs nikako. Tada sam slobodna sa svojom porodicom uživam u svim onim stvarima na koje mislimo tokom Vaskrsa - ističe Nataša.