05.05.2024.

12:00

Foto: Reuters

Magazin

I Holivud slavi Vaskrs! Evo ko je zbog ljubavi promenio veru, a ko zbog predaka proslavlja ovaj praznik

Pravoslavni vernici proslavljaju Vaskrs, a među njima su i brojne holivudske zvezde.

Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona, koji je rođen na Kritu, dok je Naomi Kembel postala vernik Ruske pravoslavne crkve, dok je bila u vezi s tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Informer

Dženifer Aniston

Tom Henks je postao pravoslavac kada se oženio koleginicom Ritom Vilson, Grkinjom.

Glumac Kristijan Bejl krenuo je stopama Toma Henksa i svoju veru promenio zbog ljubavi prema supruzi Sibi Blažić, koja je Srpkinja. Ona je agent za nekretnine, a dete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su svojevremeno pisali kako su se Kristijanova majka i sestra protivile ovoj vezi, ali glumac nije odustao od ljubavi.

Informer

Kristijan Bejl i Sibi Blažić

Među omiljenima domaćoj publici, svakako je Mila Jovović, koja je jedne godine, putem društvenih mreža, pokazala da ovaj praznik proslavlja isključivo u krugu porodice, te da je i naučila svoje naslednike "takmičenju" u kucanju jajima, kao i čestitkama na njenom maternjem jeziku. U njenoj kući, takođe, uvek se proslavljalo uz raskošnu trpezu.

Iako je Kim Kardašijan rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu za pravoslavni Vaskrs i ne propušta da putem društvenih mreža čestita ovaj praznik. Njena porodica vuče korene iz Jermenije, a njeni preci živeli su na područiju današnje Turske.

Informer