Autor: Informer.rs

26.05.2024.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Nakon 11 godina pobegla iz sekte! Tvrdili da se bliži kraj sveta pa im sve uzeli - Deca su bili glavne mete!

Opasnost sekte i njihovih delovanja je ogromna. Iako se već dugo polemiše ko su glavne "mete" ovakvih grupacija, istina je da često nema pravila i da su mnogi u nekom delu svog života podložni njihovoj manipulaciji. 

Veni Koksis je žena koja je prošla kroz pravi pakao sekte, a nakon dugo godina je hrabro odlučila da progovori o užasima koje je tamo preživela. 

Od svoje treće godine, Veni je sa svojom porodicom bila regrutovana od strane sekte dok su živeli u Kaliforniji. Nakon što su se preselili u Masačusets, bili su lišeni svoje imovine, a porodične uspomene su spaljene. Započeli su svoj život ispočetka i bili uvereni da služe Bogu.

Sekta je propovedala da se bliži kraj sveta i da je neophodno napustiti glavno društvo kako bi se živelo bez greha. 

Zlostavljanje dece 

Uverenje da su svi problemi uzrokovani demonima dovelo je do strašnog i sistematskog zlostavljanja dece, među kojom je bila i Veni. Deca su bila podvrgnuta ritualima egzorcizma, lišavana sna, javno ponižavana i zlostavljana različitim fizičkim metodama.

Veni je opisalala kako je kao dete radila celodnevno, dok je školovanje bilo ograničeno i zamenjeno dečijim radom. Osim toga, regruteri sekte su iskoristili odsustvo njenog oca kako bi kontrolisali njenu majku i na kraju ih razdvojili i poslali u različite delove sekte.

♬ original sound - Vennie Kocsis

Nakon 11 godina, Veni je napustila sektu nakon što je njihov vođa preminuo. Tada je odlučno krenula napred suočavajući se sa potpunim kulturnim šokom.

Bez formalnog obrazovanja i iskustva sa spoljnim svetom, morala se nositi sa traumama i napisati knjigu kako bi procesuirala zlostavljanje koje je pretrpela. Danas, Veni je postala glas za preživele iz sekti i pruža podršku drugima u sličnim situacijama.

Veni je izuzetno hrabra žena koja je preživela nezamislive strahote i odlučno se bori da pomogne drugima. Njena priča je podsetnik na snagu preživljavanja i nade, ali istovremeno upozorenje da sekte poput te i dalje postoje i da se njihova zla ne smeju ignorisati

Tagovi:
zanimljivosti ispovest Sekta magazin kult pobegla iz sekte