Autor: Informer.rs

04.06.2024.

17:01

Foto: Shuterstock

Magazin

Rešite se bakterija i neprijatnih mirisa iz veš mašine! Trik koji zlata vredi!

Kada razmišljamo o čišćenju, retko kome prva asocijacija bude mašina za veš. Ipak, uprkos tome što bi trebalo da održava našu odeću čistom, veš mašina može postati leglo kamenca, ostataka deterdženta i neprijatnih mirisa.

Ako primećujete da vaš sveže oprani veš više ne miriše tako sveže, možda je vreme da isprobate jednostavan trik koji će brzo ukloniti nečistoće i vratiti osvežavajući miris vašoj odeći.

Pre nego što počnete sa čišćenjem, detaljno obrišite pregrade u kojima sipate deterdžent i omekšivač. Ako su pregrade izdvojive, izvadite ih iz mašine.

Informer

Napunite bočicu sa raspršivačem sa 100 ml alkoholnog sirćeta i poprskajte po unutrašnjosti pregrade gde se obično nalazi posuda za deterdžent. Operite pregradu toplom vodom, zatim je vratite na mesto. U pregradu za omekšivač dodajte malo sirćeta, dok u ostale dve pregrade sipajte sodu bikarbonu u količini koju inače koristite za deterdžent.

U bubanj veš mašine dodajte oko 50 ml sirćeta, zatim pokrenite mašinu na programu od 90 stepeni. Nakon završetka ciklusa, ostavite vrata veš mašine otvorena 10 minuta. Zatim naprskajte alkohol u unutrašnjost bubnja i temeljno obrišite pamučnom krpom.

Ovaj postupak je poželjno ponavljati jednom mesečno kako biste održali veš mašinu čistom i funkcionalnom, a vašu odeću osvežili i uklonili neprijatne mirise.