13.06.2024.

14:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Bizaran običaj ovog naroda zgrozio planetu! Neobične nozdrve simbol lepote - žene ubijaju ako ne izdrže tretman (VIDEO)

Ovaj bizaran običaj koji će verovatno šokirati one koji za njega nisu čuli su isečene nozdrve u koje je ubačeno drvo bambusa. Što je veća nozdrva, veća je šansa za ženu da bude udata.

Informer

 

Naime, ova tradicija postoji vekovima u Apatani regionu u severnom delu Indije, gde su žene primorane da još u najranijem uzrastu imaju isečene nozdrve i da njihov izgled bude u najmanju ruku neobičan u odnosu na klasične standarde lepote.

Kad iseku nozdrve moraju ih pokloniti svom mužu, a čak i pored svoje prirodne lepote devojke ne mogu da se udaju ako nemaju ovakav neobičan nos. Što je rupa veća, to je devojka atraktivnija i rastu joj šanse za udaju. Ceo proces se obavlja bez anestetika, a za to vreme devojka ne može da diše na nos samo na usta.

Informer

 

Proces traje nekoliko sati, a ako žena nije sposobna da izdrži bol za to vreme, kazna je veoma surova - izgubiće život. Kako žene stare, rupe na nozdrvama su im sve veće i veće, i svake godine imaju priliku da time pokažu svoju jedinstvenu lepotu. Snimak ovog bizarnog običaja obišao je svet, a ljudi su ostali u šoku.

- Šta se dešava kada imaju sinuse ili infekciju? Mogu samo da zamislim koliko to teško može da bude.

- Želim samo da znam šta rade muškarci kako bi privukli žene?

- Usta ne govore mnogo, to je svrha običaja.

- Najbolnije od svega je što muškarci ne treba ništa da rade.

- Jezivo, kakve muke trpe. 

- Strahota, žive ko divljaci. 

- Ako je ovo simbol lepote, teško svakom ženskom detetu koje se rodi u ovoj zajednici.