18.06.2024.

09:57

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

Neverovatno otkriće! Mardž Simpson je postojala pre 3.000 godina - sarkofag sa telom čuvene junakinje šokirao svet (FOTO)

Dugotrajna animirana serija Simpsonovi povezana je s brojnim "predviđenim" budućim događajima tokom tri decenije prikazivanja. Ali čini se da je sama predstava možda bila nagoveštena neobičnom vezom s drevnom relikvijom.

Slika sarkofara podseća na Mardž Simpson

Slika egipatskog sarkofaga starog 3000 godina zapanjujuće podseća na Mardž Simpson, voljenu mamu Barta, Lise i Megi u TV emisiji. Grobnica, pronađena na egipatskom groblju, sadrži sliku žute žene odevene u zelenu odeću s visokom plavom krunom koja podseća na Mardžinu karakterističnu visoku frizuru, prenosi "DailyStar". 

Pojedinosti otkrivene u sada izbrisanoj objavi na Redditu koja se ponovno pojavila ove nedelje sugerišu da sarkofag potiče iz Novog kraljevstva, 20. dinastije (oko 1186.-1069. pr. Kr.), predstavljajući boginju Nut. Istoričar je objasnio da je sarkofag verovatno bio za tinejdžerku i da su ga njeni roditelji napravili.

Informer

 

- To je boginja Nut. Video sam druge delove koji pripadaju ovom grobu, mislim da roditelji pokojnika (pokojnik je bio 16-godišnja devojka) jednostavno nisu imali puno novca pa su učinili najbolje što su mogli da priušte. Njen pokrov izgleda puno bolje, još uvek u istom neobičnom stilu, ali u njega je uloženo mnogo više pažnje i ljubavi. Nekako me pogodi u srce svaki put kad ga vidim.

Haos na mrežama

Zanimljivo je da je zajednica na internetu brzo primetila sličnost između Nut i lika iz crtaća što sugeriše da su stari Egipćani nekako "predvideli" Mardž Simpson.

Komentari povodom ovog otkrića ređali su se na Reditu: 

- Dakle, Egipćani su predvideli Simpsonove? Zaplet. 

- Simpsonovi su to predvideli. Ne čekaj, Egipćani su predvideli Simpsonove.

- Jedino dokumentovano vreme u istoriji u kojem Simpsonovi to nisu učinili prvi

- Znam da su Simpsonovi dugo na sceni, ali nisam znao toliko dugo.

U međuvremenu, nekoliko korisnika sugerisalo je da tvorci Simpsonovih moraju da poseduju neki oblik sposobnosti putovanja kroz vreme, s obzirom na njihovu moć predviđanja budućih događaja i pozivanja na prošlost.

Informer

 

- Jasno je da je Mat Groning mason 33. stepena i ima telekinetičku komunikaciju s bićima izvan našeg poimanja stvarnosti kako bi stvorio lik poput Mardže na temelju 3000 godina stare staroegipatske slike. Verovatno postoje i drugi Simpsonovi likovi koje je Groning stvorio na temelju neotkrivene staroegipatske umetnosti - nagađao je jedan korisnik.

- Samo još jedan dokaz da tvorci Simpsonovih definitivno mogu da putuju kroz vreme...

- Pa, hronološki je nemoguće da su stari Egipćani znali za Mardže Simpson pa, Ipso facto... Mora da su umešani vanzemaljci koji putuju kroz vreme. Nema drugog logičnog objašnjenja.

Serija je poznata po svojim jezivo tačnim "predviđanjima", uključujući dolazak na vlast bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, pandemiju nalik gripu Kovid-19 i terorističke napade 11. septembra.