15.07.2024.

14:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Sobarica otkrila najprljaviju stvar u hotelskoj sobi! Skoro nikada se ne pere, leglo je zaraze

Kako su objasnile stvari kao što su čaše i slični predmeti nisu čisti kao što mislimo.

Mnogi gosti bez razmišljanja koriste sadržaje i usluge, uživajući u komforu koji hoteli nude. Ipak, iza sjajnih površina i uredno nameštenih kreveta, krije se prljavština koju nismo očekivali. A takođe, to je i leglo bakterija i zaraza.

Iskusne hotelske radnice otkrile su koje stvari se gotovo nikada ne čiste i ne bi trebalo da ih pipamo osim ukoliko ih ne očistimo prethodno.

1. Čaše

Pre nego što posegnete za čašom vode ili toplog napitka, poslušajte upozorenje TikTok korisnice Evandželin, koja radi kao organizator i menadžer svečanih događaja u hotelima.

- Nikadane bih iskoristila staklene čaše, a da ih prethodno sama detaljno ne operem - rekla je ona.

Istraživanja su pokazala da oko 75% čaša u hotelskim sobama ovlaš prebrisano vlažnim krpama ili sunđerom za čišćenje drugih delova sobe koji prethodno nisu propisno dezinfikovani.

Informer

 

2. Prekrivač za krevet

Iako se posteljina uvek pere, to nije slučaj sa prekrivačima za krevet.

- Nikada ne bih legla ili sela u donjem vešu na prekrivač na hotelskom krevetu. Skidam taj prekrivač čim uđem u hotelsku sobu. Te stvari se ne peru često, verujte mi - upozorila je Evandželin.

Informer

 

3. Besplatne toaletne potrepštine

Besplatne kupke, šamponi i sapuni čekaju vas u svakoj hotelskoj sobi, ali još jedna TikTokerka, koja se predstavlja kao putujući hotelski menadžer, ističe da radije preskočite upotrebu istih.

- Nikada nemojte koristiti ovo u hotelima. Verujte mi! Zašto? Zato što nisu bezbedni. Gost koji je pre vas boravio u sobi, mogao je da odvrne poklopac i stavi unutra šta god poželi. To može da bude farba za kosu, izbeljivač, bilo šta. Nikada ne koristite ovo - upozorila je.

Informer

 

4. Daljinski upravljač za TV ili bilo šta u sobi

U redu, ovo je nemoguće izbeći, ali ističu da su daljinski upravljači leglo zaraza i prljavštine.

Evandželin ističe da ga ona sama nikada ne bi koristila bez prethodnog temeljnog čišćenja i dezinfikacije.

Informer