28.07.2024.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Upoznali su je u provodu, pa saznali da je mrtva! Jeziva priča o Beograđanki koja šeta gradom tera strah u kosti

U štampanim novinama 70-ih godina pojavio se članak koji je tada celoj naciji naterao strah u kosti. 

Naime, priča koja je zaposela svakoga ko je pročitao i širila se sa generacije na generaciju svakako je jedna od najstrašnijih i najjezivijih koje ste ikada čuli, a koju mnogi i danas prepričavaju. 

Priča počinje ovako:   

Jedne letnje večeri davne '70 dva momka su krenula u noćni provod i dok su se vozili gradom, odlučili su da svrate u jedan restoran u centru kako bi se osvežili i popili piće.

Informer

 

Dok su sedeli za svojim stolom, nedaleko od njih pažnju im je privukla prelepa mlada devojka u beloj haljini koja je sedela sama. 

Očarani njenom lepotom ponudili su se da je časte pićem i prešli za njen sto. Predstavila se kao Violeta i dok su pričali na raznorazne teme i uživali u muzici, pažnju im je privklo to što je delovala odsutno i stalno gledala u daljinu. 

U jednom momentu kako je noć odmicala devojka je poželela da se provoza gradom uz komentar kako dugo nije bila u gradu i da bih baš volela da ga vidi. Ispijajući vino i spremajući se za polazak Violeta je nehotice oborila čašu i isprljala svoju belu haljinu. 

- Jao Bože, isprljala sam svoju omiljenu haljinu - rekla je.  

Informer

 

Violeta je nenadano postala nervozna nakon incidenta sa čašom vina i kako se približavalo svitanje, postalo joj je i hladno. Zamolila je momke da je odvezu kući da se presvuče zbog prosutog pića i hladnoće koja joj je izazivala jezu, a jedan od njih je skinuo svoj sako i dao joj da se ogrne.  

Dok su se vozili do njene kuće u Kumodražu, ona je bila još nervoznija, a kada su stigli rekla je momcima da je sačekaju da se presvuče pa će dalje nastaviti druženje. 

Već je bilo svanulo, a Violeta nije izlazila iz kuće. Minuti su prolazili, čak i ceo sat i oni su počeli da sumnjaju da se nešto čudno dešava, te odlučili da pokucaju na vrata kuće u koju je ušla.

No, umesto prelepe devojke u beloj haljini, vrata je otvorila žena u crnini koja ih je upitala koga traže. Momci su začuđeno pogledali ženu i ispričali kako su upoznali u kafani devojku po imenu Violeta koja je trebalo da se presvuče i da izađe da nastave dalje druženje. Žena ih je tužno pogledala i iznenadila tvrdnjom da je Violeta već dugo mrtva.

Informer

 

Odvela ih je do groba, a prizor koji su tamo zatekli ostavio ih je skamenjene u mestu. Sako jednog od momaka kojim je bila ogrnuta bio je preko njenog nadgrobnog spomenika. 

Ova jeziva priča naravno nikada nije zvanično potvrđena, ali je ostavila dubok trag među Beograđanima, a ova misterija se i danas prepričava.