02.08.2024.

18:00

Foto: pablik

Magazin

Hello Kitty nije mačka! Šokantna istina krije se iza čuvenog crtaća

"Hello Kitty nije mačka", rekla je za Today Džil Koh, viša potpredsednica marketinga i upravljanja robnom markom u firmi Sanrio, kreatorima kultnog crtaća .

- Ona je zapravo devojčica.

Zapravo, ona je sićušna devojčica koja "teži tri jabuke" i visoka je pet jabuka odgojena u predgrađu Londona sa svojom sestrom blizankom Mimi, njihovim roditeljima, pa čak i vlastitom mačkom.

Ali obožavaoci nadaleko slavljenog lika nisu toliko uvereni u tu činjenicu, dok su neki bili zapanjeni činjenicom da Hello Kitty živi u Velikoj Britaniji.

- Ona ima mačje uši i brkove??? napisao je jedan užasnuti korisnik na TikToku .

- Ako ima uši kao mačka, ima brkove kao mačka, verovatno je samo devojčica . 

- Dakle, ona ima brkove, uši i zove se 'Kitty', ali je zapravo čovek? Šta? komentari su bili razni nakon ovakvog saznanja. 

Informer

Prema antropologinji i autorki Kristini R. Jano, "Japanci i Japanke bili su u Britaniji" u vreme začeća Hello Kitty, prethodno je rekla za Los Angeles Times .

- Voleli su ideju o Britaniji. Predstavljao je suštinsko idealizirano detinjstvo, gotovo poput bele drvene ograde. Dakle, biografija je stvorena baš za ukuse tog vremena - objasnila je i dodala da je Hello Kitty zapravo "devojčica".

Informer

 

Još 2014. godine za 40. godišnjicu crtaća, Sanrio je "vrlo čvrsto" ispravio Jano kada je napravio razliku između identiteta Hello Kitty kao devojčice i njenih mačjih crta lica.

- Ona je prijateljica. Ali ona nije mačka - rekla je Jano.

- Nikad nije prikazana na sve četiri. Ona hoda i sedi kao stvorenje na dve noge. Međutim, ona ima vlastitu mačku, a zove se Charmmy Kitty.

Pola veka nakon stvaranja Hello Kitty, koja je lansirana 1974., u celoj zemlji se spremaju razne svečanosti kako bi se proslavila ova godina, od pop-up trgovine u vrhunskom NYC Nordstromu do ekskluzivnog  ukusa sladoleda.

Ukusni sladoled od bele čokolade i tartufa Yummy Berry , dostupan samo jedan dan na Nacionalni dan sladoleda, koji pada 21. jula..

- Veleposlanik prijateljstva i dobrote u poslednjih 50 godina, Hello Kitty je dirnula toliko ljudi širom sveta i želimo da podelimo našu zahvalnost prema njenim obožavaocima nudeći nezaboravna iskustva nadahnuta Hello Kitty - i IRL i digitalno - tokom cele godine - rekao je Greg Takiguci, glavni operativni direktor tvrtke Sanrio, Inc., koja ove godine planira niz svečanih događaja, rekao je u izjavi dostavljenoj The Postu.