Autor: Informer.rs

10.08.2024.

17:00

Foto: wikipedia

Magazin

Baba Vanga pred smrt izgovorila jezive reči! Tačno je znala kada će umreti i ko je njena vidovita naslednica

Ne postoji osoba da ne zna za Baba Vangu koja je bila mnogo čemu posebna žena, a ljudi su dolazili iz svoj krajeva sveta da bi čuli njene savete.

Bila jedna od najvećih proročica 20. veka, a preminula pre 28 godina, 11. avgusta u njenoj 85. godini života. 

Znala je kada će umreti

Priča se da je Baba Vanga znala tačan datum svoje smrti, a kako je to saznanje pogodilo, propila se. Naime, retko ko zna da je Baba Vanga bolovala od raka dojke, a kada je saznala za bolest, odbila je lekarsku pomoć. 

Informer

- Živeću onoliko koliko mi je suđeno da živim na ovom svetu - uvek je isticala. Svima je pomagala alternativnim lekovima, samo sebi nije mogla pomoći.

Znala je koji joj je poslednji dan, a Vangina rođaka je to i posvedočila. Naime ona je zatražila čašu vode, koru hleba i da je temeljno okupaju. 

- E, sad je sve u redu - prozborila je Vanga tada spokojno. 

Oko devet sati, pričala je mlada rođaka, Vanga je rekla, ponajviše zato da bi umirila rođake, da su po nju "došli duhovi".

Kazaljke samo što nisu pokazale 10 sati, Vanga je zaista klonula. Stručnjaci su odmah poželeli da prouče njen mozak, ali sestra je to zabranila.

Dete iz Francuske je Vangina naslednica

Pre smrti, Baba Vanga je odredila svoju naslednicu i to desetogodišnju devojčicu iz Francuske koja će biti potpuno neobična. Međutim, početkom 2011. u ruskim novinama je objavljena bombastična vest:

"Vanga se vraća!"

Jedna vidovita devojčica, ona koja bi mogla biti Vangina naslednica, živi u nekom francuskom gradiću. Čudo od deteta, sedmogodišnja naslednica, u čija predviđanja budućnosti u početku nisu verovali ni njeni roditelji, ali svakog su se puta njena proročanstva ostvarivala.

Porodica je skrivala ovu činjenicu iz straha da ne bi bila smatrana čudovištem i da bi se izbeglo da ovaj talenat bude zloupotrebljen. Roditeljima je objašnjavala da je noću posećuju sene umrlih koje joj govore o tome što će se dogoditi.

Iako nije ništa čula o fenomenu Vanga, devojčica je opisala bugarsku gataru koja je zapravo bila jedan od njenih noćnih "gostiju".