08.01.2015.

15:07

Foto:

Planeta

Sidran: Pravi Kusturica poginuo kao vojnik Armije BiH, ovo je njegov dvojnik Pantelija! (VIDEO)

Sidran je, pozivajući se na neke "izvore",  u emisiji na lokalne TV Alfa izjavio da je Kusturica stradao u ratnoj akcii na strani vojske BiH.

- Kusturica je herojski poginuo u akciji na Brusu, a grobno mesto ovoga šehida ostalo je skriveno na Trebeviću, u teritoriji koje sada pripada RS - rekao je Sidran.

On je čak naveo i drugu veziju navodne pogibije slavnog redatelja.

- Druga priča govori o tome kako je Kusturicu ubio ruski snajperista. Bilo kako bilo on je, po ovoj verziji, stradao u podnožjima Sarajeva braneći svoj grad - izjavio je Sidran.

Prema njegovim rečima, srpske tajne službe su lansirale dvojnika Emira Kusturice, kojin je izvesni Pantelija Milisavljević koji već 20 godina hoda po Srbiji i predstavlja se kao slavni reditelj.  

- Mi trebamo staviti tačku na ovu priču, napraviti spomenik našem Emiru, a  neka Pantelija priča šta god hoće. Emir je naš čovjek i šehid i hvala mu za sva vremena - zaključio je Abdulah Sidran.

Podsetimo, Abdulah Sidran je  autor scenarija za dva filma u režiji Emira Kusturice "Sjećaš li se Doli Bel" i "Otac na službenom putu".

Pogledajte i snimak Sidranove šokantne tvrdnje i sami prosudite da li je Sidran bio ozbiljan ili namerno provocirao nekadašnjeg saradnika.

 

Tagovi: