26.02.2015.

10:49

Foto:

Planeta

BIH: SUDIJA uhapšena zbog primanja mita!

Po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za organizovani kriminal i korupciju, uhapšeni su sudija Azra Miletić, kao i optuženi Rama Brkić i Senad Šabić.

Azra Miletić osumnjičena je za primanje poklona ili drugih oblika koristi i kršenje zakona od strane sudije, a Brkić i Šabić za davanje poklona ili drugih oblika koristi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora ili mera zabrane.

Brkić, bivši komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona, i Šabić bili su prvostepenim presudama osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog organizovanog kriminala i proizvodnje i trgovine drogom.

Drugostepenom presudom Veća Apelacionog odeljenja Suda BiH Brkić je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba položaja ili ovlašćenja i kazna mu je smanjena sa 11 na jednu godinu zatvora.

Istom presudom uvažene su žalbe i branilaca Šabića, kao i trećeoptuženog u tom predmetu.

Ukinuta je prvostepena presuda kojom je Šabić bio osuđen na deset godina zatvora i određeno održavanje pretresa pred većem Apelacionog odeljenja Suda BiH, podseća "Dnevni avaz".

Tagovi: