04.04.2015.

16:50

Foto:

Planeta

CRNOGORSKA BRUKA: Tači i Rama počasni građani Ulcinja!

 

 

Nova bruka u Crnoj Gori: Hašim Tači, koji je proterao hiljade ljudi sa Kosova u Crnu Goru i Srbiju, postao je počasni građanin Ulcinja!

Na svečanoj sednici skupštine opštine Ulcinj Hašim Tači i premijer Albanije Edi Rama proglašeni su za počasne građane opštine. Ni to nije ništa naspram skandalozne izjave koju je tim povodom dao ministar inostranih poslova takozvane države Kosovo:

- Hvala što ste nam bili prijatelj kad nam je najviše trebalo, 1998. i 1999. godine, kada je stotine hiljada izbeglica došlo ovde - besramno je rekao Tači u Ulcinju.

Gradonačelnik Fatmir Đeka, koji je prošle godine organizovao u ovom mestu i izbor za Mis Albanije, u obrazloženju odluke je saopštio da su albanski premijer i kosovski ministar inostranih poslova Kosova "doprineli svestranim odnosima Crne Gore i njihovih država, regionalnoj saradnji i poboljšanju pozicije Albanaca u Crnoj Gori".

Od crnogorskih zvaničnika sednici je prisustvovao predsednik države Filip Vujanović, koji je pritom rekao kako je gradonačelnik Đeka "jasno i detaljno saopštio razloge za odluku o dodeli zvanja počasnog građanina, pa da nema potrebe da ih i on obrazlaže".

Predstavnici prosrpskih stranaka u Ulcinju, Demokratskog fronta i SNP, nisu prisustvovali sednici.

Tagovi: