16.04.2015.

22:42

Foto:

Planeta

RUSI NEĆE U CRNU GORU! Masovno otkazuju aranžmane za leto

 

 

 

Gotovo svi kulturno-sportski sadržaji koji su u predsezoni i postsezoni dovodili turiste u okolinu Tivta su već otkazani, javlja Radio Tivat.

Najveći udarac je otkazivanje vaterpolo kampa u hotelu "Kamelija"; koji je u poslednje dve godine obezbedio više od 9.000 noćenja! Nijedna ruska ekipa se nije prijavila za kamp ovog leta.

Dragiša Koprivica, predsednik tivatskog roniličakog kluba „Neptun Mimoza" koji je bio organizator kampa, kaže da će većina ekipa iz Moskve i Sankt Petersburga na pripreme ovog puta ići u - Vojvodinu.

- Sve ekipe koje su godinama dolazile kod nas, ove godine su otkazale. Verovatno su od svojih uprava dobili preporuke da ne idu u Crnu Goru. Imam informaciju da će kampove imati u Subotici, Bečeju i Novom Sadu. U hotelu „Park" u Kameliji tokom 2013. imali smo 6.000 noćenja, bilo je osam ekipa. Prošle godine smo imali 3.150 noćenja. Ove godine nam nažalost nijedan klub neće doći - rekao je Koprivica za Radio Tivat.

U klubu „Neptun Mimoza" ističu da je razlog napuštanja ruskih vaterpolo ekipa promena političke klime, ali i oglušivanje tivatske opštine da izađe u susret višegodišnjim zahtevima i sagradi bar jedan otvoreni bazen za vaterpolo i plivanje.

Izvršni direktor HTP „Mimoza", Marko Petričević otkrio je da će ovoga leta imati 80 odsto manje ruskih turista. U hotelu „Magnolija", tivatskog „Hotels N group" su saopštili da je rusko ministarstvo prosvete otkazalo letnju školu engleskog jezika, koju su četiri godine držali u ovom hotelu.

Tagovi: