19.06.2015.

16:36

Foto:

Planeta

NARKO SKANDAL Uz Srbina šefa hrvatskog narko-klana, pao i poznati TV novinar!

 

Uhapšeno je deset osoba koje su drogu i tvari za njenu proizvodnju dovozile iz Holandije

Organizator i šef organizacije je Jovica Tomljenović, Srbin iz Nemačke. Zbog droge je odležao osam godina u Nemačkoj. Po nalogu zagrebačke policije uhapšen je zajedno sa ženom Petrom Volter 

Izuzetno organizovanu grupu krijumčara i dilera kokaina i spida otkrili su inspektori Službe kriminaliteta droga zagrebačke policije u akciji "Mohito", zajedno s kriminalističkom policijom iz Zadra, Srbije, BiH i Slovenije.

Tokom akcije hapšenja zaplenjeno je 752 grama kokaina, manja količina amfetamina, ali i novitet u svetu kriminalnog podzemlja, tri litre takozvanog amfetaminskog ulja. 

Kako navode hrvatski mediji, postoje osnovane sumnje da su članovi grupe, u periodu od decembra prošle godine pripremali preprodaju droge vredne oko 130 hiljada evra, kao i da su godinama delovali na podučju Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

Organizator i šef grrupe je Jovica Tomljenović (46), Srbin rođen u Nemačkoj, koji je dobio hrvatsko državljanstvo pre desetak godina. Zbog posla s drogom odležao je u Nemačkoj osam godina. Po nalogu zagrebačke policije uhapšen je u Nemačkoj zajedno sa suprugom Petrom Volter (45). 

Pao je Dragan Malogajski (46), pre četiri godine takođe osuđivan zbog kokaina. Među privedenima su i otac i sin Željko (49) i Benjamin Šuliček (21) iz Brdovca, u čijoj su se kući mešale komponente za dobijanje amfetamina.

U Zadru je priveden Goran Vitlov (52), koji je ranije ove godine uhapšen zbog 48 grana kokaina. Ostali uhapšeni imaju od 27 do 49 godina, a među njima je i novinar Nove TV Saša Knežić, koji je prema operativnim saznanjima bio glavni kurir i operativac. 

 

 

 

 

 

Tagovi: