15.09.2015.

13:02

Foto:

Planeta

HAOS NA HORGOŠU! Mađari potpuno zatvorili granicu - postavili ograde od lima!

Izbeglice i migranti sa Bliskog istoka, kojima je Horgoš prepreka na putu ka zemljama zapadne Evrope, započeli su štrajk glađu i zahtevaju da ih mađarska granična policija i vojska puste preko graničnog prelaza, javlja reporter B92 sa lica mesta.

Grupa izbeglica uzvikuje "Otvorite, otvorite".

Tanjug

U toku prepodneva su na graničnom prelazu Horgoš naizmenično propuštane grupe izbeglica i ostali putnici. Zadržavanje je bilo oko 20 minuta, uz obaveznu registraciju izbeglica i stroge kontrole svoh putnika i vozila.

Najmanje hiljadu izbeglica, koji su noć proveli na graničnom prelazu Horgoš 2, koji je takođe zatvoren, krenuli su oko podneva prema graničnom prelazu Horgoš, po uputstvu mađarske granične policije.

Mađarska je, sa prilivom izbeglica i migranata sa Bliskog istoka, duž cele granice sa Srbijom podigla žičanu ogradu visine četiri metra.
 

Tanjug

Kako se broj izbeglica i migranata povećavao Mađari su, u pokušaju da spreče ikakav ilegalan prelazak na teritoriju EU, postavili kontejnere potpuno obmotane bodljikavom žicom na graničnom pružnom prolazu na relaciji Horgoš - Segedin.

Mađarsku granicu obezbeđuju i jake vojne i policijske snage, a pooštrene su i kazne za ilegalan prelazak.

Tagovi: