04.11.2015.

12:58

Foto:

Planeta

HAOS U CG: Miraš bi da hapsi Amfilohija!

Mitropolit CPC Mihailo (Miraš Dedeić) je u saopštenju naveo da državni organi pripremaju tužbe protiv "počinilaca vandalskog napada na ustavni poredak", ali i ocenio da "svi njihovi postupci i radnje nijesu celoviti i dostatni, ako se lociraju samo na izvršioce kriminogenih i destruktivnih radnji sa rušilačkih protesta u Podgorici".

- Poslednji događaji u Podgorici potvrđuju da devastator neće stati u svojoj misiji - naveo je Mihailo i dodao da Amfilohijev "dosadašnji i budući angažman i akreditacija u Crnoj Gori nema crkveni, duhovni i pravoslavno-hrišćanski karakter".

Mitropolit kanonski nepriznate CPC Mihailo označio je Amfilohija kao "duhovnog vođu" anticrnogorskog pokreta koji "urušava, predano, građansko biće i karakter Crne Gore".

Mihailo je Amfilohija i SPC okarakterisao i kao "državu u državi", "uzdignutog do neprikosnovenog anticrnogorskog vođe koji organizuje i pokreće ideološki, politički, praktično, a ne samo verbalno, brojne aktivnosti protiv svega što je crnogorsko i legitimno".

- U tome naročito dolaze do izražaja Amfilohijevi istupi i akcije protiv emancipatorskih, duhovnih i sveukupnih državnih i društvenih pravaca razvoja crnogorskog društva u celini - zaključio je mitropolit CPC.

 

Tagovi: