29.12.2015.

10:22

Foto:

Planeta

EVO ŠTA JE ĆERKA ANTE PAVELIĆA GOVORILA O SRBIMA: Lično nemam ništa protiv njih, ali...

 

 

 

Tokom života Višnja je uvek veličala oca Antu i njegov zločinački režim, tvrdeći kako nije imao veze s drugim fašističkim pokretima u Evropi. Za progone Srba i Jevreja tvrdi da su bili nužni iz više razloga - od rata do velikosrpske hegemonije.

Prema pisanju Večernjeg lista, osim problema s kukom, koji je operisala, Višnja Pavelić nije imala većih zdravstvenih problema. Živela je sama u stanu u blizini stadiona Real Madrida bez stalnih prihoda.

U jednom intervju koji je dala pre nekoliko godina ćerka hrvatskog fašističkog političara je izjavila da nema penziju i da živi od donacija hrvatske emigracije.

BIĆE PRAVE USTAŠE! Mladi Hrvati tvrde da NDH nije bila fašistička!

- Sve što imam je u ovom stanu od osamdesetak kvadrata. Priče o opljačkanom zlatu i raskošnom životu moje porodice su komunističke izmišljotine - izjavila je.

- Zar mislite da bih više od 40 godina živela u ovako skromnom stanu u Madridu da smo imali neko bogatstvo? Nakon smrti moga oca, u ovom stanu sa mnom su do svoje smrti živeli moja majka i moj brat. Ovaj stan, s ovim knjigama i sve što vidite u njemu, je sva moja imovina koju posedujem - kazala je ona.

Public

O odnosu NDH i Ante Pavelića prema srpskoj manjini u Hrvatskoj Višnja Pavelić je u istom intervju iznela skandalozne stavove tvrdeći da je borba protiv Srba bila nužna, piše Telegram.hr.

- Lično nemam ništa protiv Srba, kao što ni moj otac nije imao. On se jedino borio protiv velikosrpske politike koja se sprovodila u predratnoj Kraljevini Jugoslaviji. Ta velikosrpska politika je u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj podsticala Srbe na otpor i rušenje hrvatske države - govorila je ona.

ZIG HAJL U ZAGREBU: Sukob profašista i protivnika mise za Antu Pavelića!

- Četnički i komunistički buntovnici su počinili brojne zločine već od samog osnivanja NDH. To je dovelo do opšteg nepoverenja prema Srbima, dovelo je, na žalost, do ratnih prilika, do neprijateljstava i oružanih sukoba sa Srbima. No, to objektivno ratno neprijateljstvo nema nikakve veze s nacionalnom mržnjom i s isključivošću. Ko god je prihvatao hrvatsku državu i nije služio protivnicima te države bio je dobrodošao.

Public

O rasnim zakonima Nezavisne Države Hrvatske (NDH) Višnja je tvrdila da su bili nužni: 

- U onim teškim vremenima Poglavnik je morao da učini neke neželjene stvari. Stvorio je državu s nizom problema i nedostataka, ali alternativa je bila da nema nikakvu državu. Nemačka nije jednostavno i lako priznala NDH. Jedan od uslova je bio donošenje tih zakona.

- Treba znati da je moj otac sve radio kako bi izbegao sprovođenje rasnih zakona. Uostalom, moja majka Mara je poreklom Jevrejka. To su bile i žene mnogih ustaških zvaničnika. Otac je uspostavio titulu počasnog arijevca kako bi zaštitio Jevreje od primene tih zakona - govorila je ona.

Tagovi: