18.02.2016.

12:46

Foto:

Planeta

HRVATI TVRDE: Trojica "delija" palicama i pištoljem pokušala da ubiju Hrvata usred Vukovara!?

 

Kako piše "Jutarnji list", trojica "delija" od 29, 22 i 19 godina presrela su Tomislava kod Palate Srem, pretukli ga rukama, nogama, teleskopskim palicama i pištoljem i ostavila ga da leži u krvi.

Kada su napadači pobegli, on je ustao i krenuo prema putu, kada se zaustavio kombi, a vozač, za kojeg se takođe sumnja da je Srbin, pomogao je pretučenom mladiću i odvezao ga u bolnicu. 

 

Sve bi to moglo se podvesti pod huliganski napad da se dogodilo u nekom drugom gradu i da je reč o osobama iste nacionalnosti. Ali, kad se ovakvo nešto dogodi u Vukovaru i kad se ispostavi da je žrtva hrvatske, a napadači srpske nacionalnosti, a navodno i pripadnici navijačke skupine "delije", tada slučaj poprima druge konotacije - piše "Jutarnji list".

Policija je pronašla i uhapsila svu trojicu napadača, kod kojih su pronađeni i palice i pištolj. 

Informer

- Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenih zajednički i prema ranijem dogovoru, kako bi se obračunali s pripadnikom druge navijačke grupe, noseći metalne šipke i pištolj, prišla s leđa 20-ogodišnjaku, uverena da je to osoba koju su čekali. Osnovano se sumnja da su mu, u cilju da ga usmrte, zadali više udaraca metalnim palicama u predelu glave, a potom mu je jedan od osumnjičenih prislonio pištolj na slepoočnicu pa repetirao - stoji u saopštenju tužilaštva.

Srđan Milaković, zamenik gradonačelnika iz redova srpske manjine, osudio je svaki oblik nasilničkog ponašanja.

- Činjenica je da su Srbi u Vukovaru frustrirani zbog pozicije u kojoj se nalaze, što može da rezultira i ovakvim pojavama. Prema informacijama koje imam, ova situacija ima i nacionalni i navijački karakter i očigledno se takvi incidenti događaju u toj životnoj dobi. Srećom, ne i među starijima - zaključio je Milaković.

Tagovi: