24.02.2016.

17:58

Foto:

Planeta

DODIK PORUČIO: Srpska nema nameru da prizna Kosovo!

- Ostajemo pri svojoj odluci i verujemo da će ljudi koji su u organima BiH iz Republike Srpske to poštovati i tako se odnositi prema ovom pitanju - rekao je novinarima Dodik.

Bez Srpske nema priznanja Kosova, kazao je i podsetio da odluka o priznavanju Kosova na nivou BiH ne može biti donesena bez Republike Srpske.

- Srbija vodi pregovore, definisaće svoj odnos prema Kosovu i to je ono što ćemo mi pratiti. Osim što predsjdnik Albanije Bujar Nišani to traži, drugog razloga za tako nešto nema i naša odluka neće biti promenjena - kazao je Dodik.

Predsednik Albanije Nišani, izjavio je ranije danas u Sarajevu, nakon razgovora sa tročlanim Predsedništvom BiH, da je želja njegove zemlje da BiH prizna kosovsku nezavisnost.

Nišani je rekao i da mu je drago što je naišao na razumevanje članova predsedništva BiH.

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić je, međutim, odmah potom sazvao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je rekao da priznavanja kosovske nezavisnosti neće biti dok je on član tog tela..

Ivanić je podsetio da se sve odluke u Predsedništvu BiH donose konsenzusom, i dok on sedi tu - Kosovo neće biti priznato.

- BiH neće menjati svoju politiku. Dok sam ja član Predsedništva o tome se neće razgovarati. Kosovo i Metohija su sastavni delovi Srbije- istakao je Ivanić.
 

Tagovi: