25.02.2016.

23:41

Foto:

Planeta

KAPETAN DRAGAN U NEMILOSTI: Hrvati odbili zahtev za izuzeće sudije

Sada bi Marijana Miletića trebalo da odluči o zahtevu Dragana Vasiljkovića za izuzećem sudija njegovog suda, prenosi portal Index.hr.

Radi se o pukoj formalnosti, jer će Miletić sasvim sigurno, navodi hrvatski portal, odbiti takav zahtev, što znači da će biti stvoreni tehnički uslovi da se održi ročište o potvrđivanju optužnice. 

Vrhovni sud potvrdio je i odluku optužnog veća o određivanju istražnog zatvora. Vasiljkovića je pritvoren zbog teških okolnosti počinjenog dela, ali i opasnosti od bekstva, s obzirom da ima australijsko i srpsko državljanstvo, a i dugo je bio nedostupan,navodi Index. 

Zaključeno je da ne dolazi u obzir nikakva mera koja bi zamenila istražni zatvor, a ni kaucija. Vasiljković je ponudio pet miliona kuna da mu se omogući obrana sa slobode. 

Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, je izuzeće sudija tražio smatrajući da neće biti objektivni jer su s područja koje je obuhvaćeno optužnim aktom. 

Kapetan Dragan se tereti po pet tačaka optužnice za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u Dalmaciji i Glini.

Tagovi: