17.08.2016.

22:29

Foto:

Planeta

U KARLOVCU KAŽU DA NISU USTAŠE: Spomenik antifašistima je srušen slučajno i biće popravljen?!

Ona je tako reagovala povodom informacija da je na Jevrejskom groblju u Karlovcu srušen i poslednji antifašistički spomenik u okviru radova koje je naručio grad Karlovac, što je preneo "Novi list".

Gradske službe Grada Karlovca tvrde da je izvođač radova na karlovačkom Jevrejskom groblju slučajno oštetio spomenik žrtvama fažizma i da će izvođač snositi sve troškove njegove popravke i sanacije. 

Pre nekoliko dana portal je izvestio da je firma "Kolos" na tom groblju razbila i srušila poslednji preostali karlovački spomenik antifašistima. 

KOLEKTIVNO LUDILO U HRVATSKOJ: Poslednji antifašistički spomenik uništen na Jevrejskom groblju u Karlovcu

Spomenik je srušen tokom radova na sanaciji klizišta iznad groblja, a radove je naručio Grad Karlovac. 

Na spomeniku su bili uklesani stihovi hrvatskog pesnika Vladimira Nazora.

Kako penosi riječki list, na licu mesta vidljivo je da je spomenik prelomljen na pola i ostavljen tako, a samo nekoliko metara dalje nalazi se buldožer izvođač radova.

Najnovije rušenje spomenika antifašistima nije prva kontroverza oko radova koje je na Jevrejskom groblju naručio grad Karlovac.

Pre dva meseca u javnost je procurelo da se u sklopu radova zbog polaganja cevi namerava prekopati masovna grobnica sa posmrtnim ostacima dvadesetak boraca, podseća list. 

Tagovi: