17.12.2016.

14:17

Foto:

Planeta

LINTA: Kampanja AHSP nastavak fašizacije i pretnja Srbima!

"Cilj nacifašističkih snaga jeste da proizvedu toliki strah kod Srba da moraju ili da se isele iz Hrvatske ili da se asimiluju", ocenio je Linta u saopštenju dodajući da u slučaju da izostane rezultat "sledeća faza jesu fizički napadi i ubistva Srba".

Prema njegovim rečima, nacifašističke snage smatraju da je konačno došlo vreme da se u potpunosti realizuje prva faza političkog koncepta Ante Pavelića, a to je "stvaranje etnički čiste avnojevske hrvatske države". 

Linta smatra i da političku podršku ostvarenju ovog cilja daje hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i Vlada Andreja Plenkovića koji svojim izjavama i ponašanjem, kkao kaže, kreiraju proustašku atmosferu. 

Linta je izrazio i ogorčenje zbog toga što, kako ukazuje, Evropski parlament uporno ćuti na ponašanje svoje članice Ruže Tomašić koja "nacifašističkim izjavama širi mržnju i poziva na linč preostalih Srba u Hrvatskoj". 

"Ruža Tomašić je otvoreni nacifašista i krajnje je vreme da Evropski parlament najoštrije osudi njeno javno delovanje i zatraži od Hrvatske da protiv nje pokrene krivični postupak", navodi Linta.

 

On ocenjuje i da je skandalozna činjenica da "sledbenik dvojice monstruma Adofla Hitlera i Ante Pavelića uopšte može da bude član Evropskog parlamenta koji treba da štiti evropske vrednosti kao što su antifašizam, zaštita žrtava zločinačkih režima, ljudska prava i prava nacionalnih manjina".

Ispred prostorija Srpskog narodnog veća u centru Zagreba danas je održan protest u organizaciji Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP), tokom kojeg su okupljeni uzvikivali ustaški poklič "za dom spremni".

Protest je održan zbog zaključka odbora hrvatskog Sabora o uklanjanju spomen ploče za poginule pripadnike HOS-a, na kojoj je pisalo "Za dom spremni", nedavno postavljene u Jasenovcu, preneo je Jutarnji.hr. 

Tagovi: