18.03.2017.

14:31

Foto:

Planeta

DODIK ŠOKIRAO BOŠNJAKE: Iz SDA su mi obećavali podelu BiH!

On je na pitanje voditelja "Fejs TV" Senada Hadžifejzovića da li mu je ikada iko u 11 godina iz bošnjačkog vrha i SDA rekao da je i za opciju podele BiH, jer je bilo onih koji su u proteklih 25 godina bili na stanovištu da BiH može biti kao fildžan, ali da je država, odgovorio sa "jeste, naravno".

- Vi ste sami rekli da ima onih koji govore, pa zašto mislite da i meni neko nije rekao?! Naravno, da je bilo ljudi koji su govorili o tome, koji su bili visoko i među prvima, ali vam neću reći o kome se radi - kazao je Dodik.

DODIK ODGOVORIO KOLINDI: Promena Dejtonskog sporazuma? Nisam siguran da se to može!

On je u istom intervjuu izjavio da BiH nije politički održiva, ali da secesija RS nije na dnevnom redu i da se zalaže za dijalog koji će obezbediti mir.

- O referendumu o otcepljenju Republike Srpske razgovarao sam sa nekim važnim zvaničnicima. Referendum, kao i bilo koja aktivnost u vezi sa secesijom Srpske nisu na dnevnom redu i to savršeno dobro znaju svi koji napadaju mene i Republiku Srpsku - rekao je Dodik.

Istakao je i da Republika Srpska i srpski narod nisu zadovoljni statusom u BiH i naglasio da ako i bude razlaza, onda to mora da ide na miran način, bez pretnji. 

- Uvek sam govorio da sam za izvorni Dejtonski sporazum i to je sasvim legitimna politička pozicija u kojoj i Dejton i Ustav moraju da se poštuju. Legitimna je stvar da se Srbi, Bošnjaci i Hrvati u BiH dogovoraju bez uticaja stranaca - naglasio je Dodik.

DODIK O ODLUCI HAGA: Od početka bilo jasno da Bakirova revizija neće proći!

Govoreći o srpsko-bošnjačkim i srpsko-hrvatskim odnosima u BiH, Dodik je rekao da je dobro da Srbi i Bošnjaci imaju dobre odnose, ali da smatra da odnosi Srba i Hrvata u BiH ne smeju da budu na uštrb Bošnjaka.

- Mi Srbi nemamo baš razloga da budemo blanko poverljivi prema Bošnjacima, pogotovo imajući u vidu priču o memorandumu o napuštanju Jugoslavije, kao i nelegitimnom referendumu o izlasku BiH iz te Jugoslavije - rekao je Dodik.
 

Tagovi: