28.03.2017.

16:18

Foto:

Planeta

PUTIN NE MOŽE BEZ SRBA: I Dodik ide u Moskvu!


 - To je deo redovne komunikacije koja daje rezultate. Sastajemo se i sa mnogim drugim zvaničnicima iz sveta - rekao je Dodik.

On je podsetio da je Rusija u Srpskoj prisutna u ekonomskom i privrednom smislu i da je dobar partner, kao i mnoge zemlje sa Zapada, te da Srpska i sa jednima i drugima pokušava da ima svoje interese, što je vidljivo iz razgovora sa Putinom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

MILORAD DODIK ZNA ZA KOGA ĆE GLASATI: Vučić je lider koji ima viziju i karakter!

- Sama činjenica da u teškim ekonomskim i poslovnim aktivnostima Rusija zadržava značajan broj radnika u Rafineriji u Brodu govori o njihovom opredeljenju. Nikada nismo čuli od Putina ili bilo koga da smo ruska interesna zona, nego se radi o prijateljstvu koje daje rezultate, a nastavićemo da sarađujemo sa Zapadom i Kinom, sa kojom možemo dobiti značajne projekte - naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje zašto se niko od članova Predsedništva BiH nikada nije sastao sa predsednikom Rusije Putinom, Dodik je rekao da nema komentar.

DODIK ŠOKIRAO BOŠNJAKE: Iz SDA su mi obećavali podelu BiH!

On je podsetio da je Republika Srpska imala više zahteva i prisile od Zapada nego od Rusije.

- To što sada ne funkcionišu odnosi Zapada i Rusije, ne treba mi da budemo kolateralna šteta. Orijentisani smo ka EU, a Srpska nema nameru da uđe u bilo kakvo dalje kretanje prema NATO-u, a naše odluke su vezane za raniji konsenzus, što mogu potvrditi svi politički faktori i Mladen Ivanić, Mladen Bosić, Vukota Govedarica - rekao je Dodik.

Tagovi: