25.04.2017.

22:40

Foto:

Planeta

HRVATSKA MINISTARKA KULTURE PRAVDA USTAŠE: Frljić provokacijama podstiče ružne reakcije!

- Bojim se da ovakvim provokacijama Frljić zapravo i traži takvu reakciju, i na neki način zapravo podstiče vrlo ružne reakcije. U krajnjem slučaju i njegov današnji intervju u kojem on kompletnu Vladu i državu optužuje da je to jedna fašistička država, meni je potpuno nerazumljiv- rekla je hrvatska ministarka gostujući u Dnevniku HTV-a.

(VIDEO) USTAŠKI PIR U SPLITSKOM POZORIŠTU: Hteli su da miniraju predstavu, a onda im je publika ZAČEPILA USTA!

Ona tvrdi da se "zalaže za umetničke slobode" i da su "prošla vremena kada je ministar određivao ko će snimati kakve filmove, objavljivati knjige, raditi predstave ili zabranjivati pozorišne predstave".

- Međutim, ovde zapravo jedna politička poruka ne doprinosi toleranciji- rekla je Obuljen Koržinek.

HRVATSKI DESNIČARI IZBAČENI IZ POZORIŠTA: Predstava Olivera Frljića počela tek posle policijske intervencije!

Frljić je intervjuu današnjem "Nacionalu" rekao ranije da je Hrvatska uz Poljsku i Mađarsku "treća perjanica zahuktale EU fašizacije."

"Ploča sa natpisom ''Za dom spremni'' (u Jasenovcu) samo je spoljna manifestacija duboke fašizacije hrvatskog društva", rekao je Frljić i ocenio da je puno aktera tome pridonelo u poslednjih 25 godina, ali da se "na prvom mestu još uvek suvereno drži HDZ". 

Prikazivanje Frljićeve predstave u Splitu je zbog sinoćnjih protesta počelo sa zakašnjenjem. Pristalice lokalnih odbora Hrvatske stranke prava, Hrvatske čiste stranke prava i Koordinacija hrvatskih udruženja veterana organizovali su protest na kojem je reditelj grubo izvređan.

Nakon protesta policija je protiv 18 osoba podnela optužne predloge zbog narušavanja javnog reda i mira.

Tagovi: