28.04.2017.

18:54

Foto:

Planeta

RUSIJA PORUČILA NATO CRNOJ GORI: Niste poslušali glas razuma, preuzmite odgovornost za posledice!

- Usvajanje fundamentalnih akata koji se tiču osnovnih pitanja nacionalne bezbednosti glasanjem pojedinačnih poslanika na osnovu sklepane formalne većine, bez obzira na mišljenje naroda zemlje, predstavlja demonstrativni čin kršenja svih demokratskih normi i principa- navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

U vezi sa tim, kako se dodaje, Moskva zadržava pravo da donosi odluke o zaštiti svoje nacionalne bezbednosti.

(VIDEO) CRNA GORA UŠLA U NATO: Za glasalo 46 poslanika, Front najavio nove proteste širom CG

Rusko ministarstvo, takođe, smatra da oni koji su glasali za pridruživanje NATO-u, "pod plaštom navodne ruske pretnje", preuzimaju na sebe odgovornost za posledice, kako se navodi, "sprovođenja planova spoljnih sila koje teže da prodube postojeće linije razdvajanja u Evropi i na Balkanu, zabiju klin u prijateljske odnose Crnogoraca sa Srbima i Rusima, zasnovane na dubokim istorijskim tradicijama".

- Sramne epizode nezakonitog NATO bombardovanja Jugoslavije u kojem je bilo žrtava i u Crnoj Gori, uključujući i dece, licemerno su tumačene kao da je to, recimo, krivica Srbije koja je u sukobu sa alijansom.

Demonstanti na Cetinju zapalili zastavu NATO

Na protestu pristalica opozicionih stanaka koji se protive usvajanju protokola Skupštine Crne Gore o članstvu te zemlje u NATO demonstranti u Cetinju zapalili su zastavu Alijanse. Na skupu je govorio Momir Bulatović, prvi predsednik Crne Gore i nekadašnji savezni premijer Jugoslavije.

Ignorisana je volja skoro polovine stanovništva zemlje koja se protivi ''prioritetu NATO-a'' u spoljnoj politici. Kakav cinizam mora biti, pa da se bez imalo stida izjavi da za takvu odluku nije potrebno mišljenje naroda, kako je to pre neki dan izjavio predsednik Crne Gore Filip Vujanović", ističe se u dokumentu, prenosi Sputnjik.

Tagovi: