11.07.2017.

23:25

Foto:

Planeta

(VIDEO) POČEO "SABER GUARDIAN 2017": Vojska Srbije na multinacionalnoj vojnoj vežbi u tri države!

Multinacionalna vežba „Saber Guardian 2017" sastoji se od 17 komandno - štabnih vežbi, vežbi podržanih računarskim simulacijama, taktičkih i taktičkih vežbi sa bojnim gađanjem, sa oko 40.000 učesnika iz 22 države.

U Republici Bugarskoj održaće se taktička vežba sa bojnim gađanjem „Saber Guardian - Peace Sentinel 17" na kojoj će učestvovati 30 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske, zajedno sa vojnicima i starešinama oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i Republike Bugarske.

Pripadnici Uprave za vojno zdravstvo i Vojnomedicinske akademije Ministarstva odbrane, ukupno 26, u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, učestvovaće na vežbi „Saber Guardian 17 - Mascal" u rumunskoj vojnoj avio bazi „Mihail Kogalniceanu", zajedno sa pripadnicima vojnog zdravstva iz Bosne i Hercegovine, Republike Makedonije, Republike Slovenije i Crne Gore.

Agencija AP navodi da manevri imaju za cilj povećanje interoperabilnosti zemalja učesnica i pokazivanje rešenosti i spremnosti da se deluje za podršku bezbednosti i stabilnosti crnomorskog regiona, prenosi Beta.

Vežbe "Saber Guardian" održavaju se u crnomorskom regionu svake godine od 2013.

PLATINASTI VUK U BAZI JUG: U stroju sa Srbima, vojnici regiona, SAD i Velike Britanije!

UKRAJINCI U STRAHU OD SLOVENSKE BRAĆE: Kijev podigao vojsku, zbog vežbe specijalaca Srbije, Rusije i Belorusije!

(VIDEO) RUSI NE MOGU BEZ VOJSKE SRBIJE: Imamo mnogo šta da pokažemo i od koga da naučimo!

Tagovi: