19.07.2017.

10:12

Foto:

Planeta

(VIDEO) SPLIT U DIMU, gradom se širi smrad, preti EKOLOŠKA BOMBA!

Dežurne službe, piše Slobodna Dalmacija, napominju da straha od novog požara nema, ali da situacija nipošto nije bezazlena.

 - Dim izlazi iz Karepovca, vatrogasci su i dalje na terenu, ali nema opasnosti od požara - kažu nadležni i objašnjavaju da je "verovatno vatra ušla u dublje slojeve, te da Karepovac sada treba natopiti i zatrpati".


Smrad se oseća po celom gradu, sve do Solina, dok se s Klisa pruža zastrašujući pogled na Split. 

Nad gradom se nadvio veliki dimni oblak, velik nekoliko kilometara, a iz Vatrogasnog operativnog centra da nema vetra koji bi razneo dim i raščistio vazduh.

Takva situacija ipak nipošto se ne sme ignorisati jer i sami vatrogasci preporučuju građanima da zatvore prozore svojih domova i upale klime ako ih imaju.

Grđanima se takođe savetuje da redovno prate medije jer će Zavod za javno zdravstvo promptno izvestititi o eventualnom pogoršanju kvalitete vazduha.

(VIDEO) JEZIV SNIMAK SPLITA IZ VAZDUHA! Nakon požara je ostalo CRNILO!

U nadležnom centru je rimljeno veliki broj poziva zabrinutih građana koji taže savet kako da se ponašaju u ovakvoj situaciji.


Javili su se i neki građani koji su vrlo zabrinuti zbog trenutne situacije i potencijalne ekološke bombe koja preti Splitu.

Tagovi: