20.07.2017.

10:39

Foto:

Planeta

VATRA IZ CRNE GORE PREŠLA U HRVATSKU: Zagreb odmah poslao vojsku iz Zadra!

Jutros su, kako su preneli hrvatski mediji, angažovani na krajnjem jugu zemlje u mestu Bani u Konavlima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Požar se sinoć iz područja Crne Gore proširio na hrvatski prostor pa su vazdušne snage upućene da bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje. 

(VIDEO) U CRNOJ GORI I DALJE BUKTI: Gori u porimorju i centralnoj regiji, ali su SVI POŽARI POD KONTROLOM!

Inače, svi požari s kojima su se vatrogasci borili na širem splitskom području proteklih dana lokalizirani su iako se na njima još aktivno dežura, a na terenu od Tugara do Splita nalazi se sedam dežurnih ekipa i veštaka koji bi trebali utvrditi uzrok toga najvećeg požara na ovome području.

Prema informacijama Županijskog vatrogasno-operativnog centra (ŽVOC), juče lokalizovan je požar u Srinjinama, Račniku, Podstrani i Žrnovnici u kojima je izgorelo 4.300 hektara borovine, visokog i niskog rastinja, poljoprivrednih površina, maslinika i voćnjaka. 

Vatrogasci su tokom noći na terenu sanirali požar i na njemu aktivno dežuraju i dalje.

Ne gori više ni u Dugobabama. Tamo je vatra lokalizovana juče 12.40 sati, te vatrogasci saniraju rubne delove. 

(FOTO/VIDEO) GORI EVROPA, OD PIRINEJA DO BALKANA! Stigla je nova APOKALIPSA, požari bukte u Portugalu, Italiji, Španiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj...

Uništeno je 200 hektara hrastovine, te visokog i niskog rastinja. 

Požar na Planom Putu u Prpuši kod Šestanovca lokalizovan je sinoć, a u njemu je izgorelo 800 hektara borove šume, niskog rastinja i poljoprivrednih površina.

Vatrogasci su jutors primili dojavu o požaru iznad Otišića kod Vrlike gde gori trava i nisko rastinje na nepristupačnom i miniranom terenu, a vatru gasi kanader.

Tagovi: