19.09.2017.

15:45

Foto:

Planeta

POSLE OVOG SRBI ĆE TRAMPU BITI JOŠ DRAŽI: Hrvati se uplašili Melanije i uklonili bilborde koji su ismevali prvu damu SAD!

Bilbordi su bili deo marketinške kampanje jedne privatne škole engleskog jezika koja je nastojala da privuče građane da uče engleski uz podsećanje na lično iskustvo američke prve dame.

Ona, međutim, nije prihvatila to što je navodno trebalo da bude duhovita poruka i njena slovenačka advokatica Nataša Pirc-Musar zatražila je da bilbordi budu hitno uklonjeni.

Pirc-Musar rekla je za AP da je "zadovoljna činjenicom da je škola priznala da je prekršila zakon" kao i da su bilbordi uklonjeni danas.

- Još uvek analiziramo moguće dalje pravne korake - rekla je ona.

Podsetimo, na plakatu koji je osvanuo na zagrebačkim ulicama, prikazana je fotografija i tekst: "Zamislite koliko daleko možete dospeti uz malo engleskog". 

(VIDEO) ŠTA SVE ONA TRPI: Ovako Tramp razgovara s Melanijom kad misli da ga niko ne čuje!

- Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko, niko ne sme upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca - kazala je Nataša Pirc Musar, advokatica Melanije Tramp.

Tanjug

Vest o plakatu preneli su brojni svetski mediji, a autori plakata su bez komentara.

APSOLUTNI HIT! RATNI PLAN GENERALA LOŠE, DO LJUBLJANE ZA 48 SATI: Kolindin savetnik preti Slovencima!

Ipak, kampanja je ispunila cilj i privukla pažnju javnosti.

- Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pažnje, ali isto treba imati u vidu da poruka vređa i omalovažava njezin imidž koji ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti - izjavio je PR stručnjak Božo Skoko.

Tagovi: