05.10.2017.

17:53

Foto:

Planeta

NE SMIRUJE SE! IZETBEGOVIĆ OPET PROVOCIRA: Srbija i RS se nikada neće ujediniti!

Reagujući na izjavu predsednika RS Milorada Dodika, koji je u više navrata ponovio kako je sasvim prirodno da se Srbija i RS jednoga dana ujedine, Izetbegović mu je odgovorio ''da su to samo njegovi pusti snovi'', pritom optuživši našu zemlju za strašne zločine na teritoriji BiH!

- To će zauvek ostati samo pusti snovi Milorada Dodika. Entitet RS je teški dejtonski kompromis i posledica je agresije na BiH, etničkog čišćenja, masovnih zločina i genocida. To se nikada neće     zaboraviti. Nije prirodno, a i protivno je svim međunarodnim aktima, da se deo teritorije jedne države na kojoj su počinjeni masovni zločini i genocid spoji s državom koja je u tome učestvovala - rekao je Izetbegović i dodao da to nikada neće dozvoliti.

Komentarišući oštre provokacije Bakira Izetbegovića, analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara kaže za Informer da su bošnjački stavovi o onome što se dešavalo u BiH zasnovani na lažima. 

Bakir i Alija zločinci

 

Bakir je poslednji čovek kojem odgovara istina o ratu u BiH, jer bi samo površno otvaranje arhiva pokazalo da su on i njegov otac ratni zlošinci

 

Anđelko Kozomara, analitičar

- Bakir nije rekao ništa novo, to su reči njegovog oca Alije, koje je više puta ponavljao. On je poslednji čovek kojem odgovara istina o ratu u BiH, jer bi samo površno otvaranje arhiva pokazalo da su on i njegov otac ratni zločinci!

Za njih ne vrede istine relevantnih institucija u svetu, pa ni Haškog tribunala, koji je rekao da u BiH nije bilo genocida, osim u Srebrenici, kao i da Srbija nije bila agresor - objašnjava Kozomara, koji je uveren da će kad - tad doći do toga da Srbi u BiH proglase svoju nezavisnost:

 

- Upravo zbog porodica kakve su Izetbegovići to će se u nekom ternutku desiti. Brzina kojom će se događati raspad ove kvazidržave zavisi od više faktora, ali Bakir i njemu slični to sigurno neće moći da spreče... - napominje Kozomara.

Na drugoj strani, analitičar Radomir Nešković smatra da ideja o ujedinjenju nije izvodljiva, ali da nije ni preko potrebna.

- Što se tiče Bakirove tvrdnje oko ujedinjenja Srbije i RS, to zaista nije izvodljivo, to bi ugrozilo i Srbiju, a smatram da i da je nepotrebno jer već sada imamo bratske odnose. Tvrdnja da je RS nastala na genocidu i zločinima je netačna, jer je RS međunarodno verifikovana kao entitet u BiH - zaključuje Nešković. 
   

 

 

 

 

Tagovi: