24.10.2017.

23:01

Foto:

Planeta

INSTITUT IZ SAD: BIH JE PROPALA, PRETE JOJ KRVAVI SUKOBI! Nešto se gadno sprema U NAŠEM KOMŠILUKU?!

 

- Dok se čitav svet fokusirao na sukobe na Bliskom istoku, u središtu Evrope odvija se opasna kriza. Bosna i Hercegovina koja je nekada služila kao uzorno dete međunarodne intervencije, danas je država predstavlja neuspelu državu - navodi se na samom početku izveštaja.

Dalje se navodi da je zemlja u konstantnoj krizi, da propada i u stalnim je političkim previranjima već više od decenije.

U izveštaju se dodaje da mnogi faktori doprinose tome da budućnost BiH izgleda mračno.

ŠOK U SARAJEVU! ERDOGAN IZRIBAO IZETBEGOVIĆA: Nema više rušenja Republike Srpske i Srbije!

- Usled političke i ekonomske nefunkcionalnosti, bezbednosne pretnje od islamskog terorizma, io manjka evropskog i američkog interesa, budućnost ove zemlje izgleda mračno. Zajedno ovi faktori doprinose krizi koja preti da preraste u krvave sukobe kao 90-ih - stoji u izveštaju američkog instituta.

DODIK: Ovo nije sultanat, niti će ikada biti!

Navodi se i to da Dejtonski mirovni sporazum nije u stanju da reši aktuelne probleme u BiH uprkos uspehu 1995. godine, kada je prekinuo krvave sukobe.

NE SMIRUJE SE! IZETBEGOVIĆ OPET PROVOCIRA: Srbija i RS se nikada neće ujediniti!

- Samo obnovljen diplomatski pristup predvođen SAD-om može da zameni zastareli Dejton i da zaustavi političko rasparčavanje zemlje, ali i regiona - naglašava se u izvještaju.

 

Tagovi: