10.11.2017.

18:30

Foto:

Planeta

NAJPRE SU ISTERALI SRBE, A SADA I SAMI BEŽE IZ LIJEPE NJIHOVE: Kitarovićeva ukapirala da Hrvatska nestaje!

Ona je to poručila iz Vukovara u trenutku dok se još sleže prašina koja je u hrvatskoj javnosti podignuta nakon njenih žestokih kritika, najoštrijih do sada, koje je vladi Andreja Plenkovića uputila u sredu iz Opatije sa savetovanja ekonomista. 

Grabar Kitarovićeva je danas učestvovala na svečanoj sednici Skupštine Vukovarsko-sremske županije koja slavi svoj dan. 

Predsednica je nastavila da kritikuje HDZ-ovu vladu i istakla da se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske. 

- Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u obrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-sremska i Osječko-baranjska županija. U Hrvatskoj je vanredno stanje - rekla je ona. 

OVO MOŽE DA SMISLI SAMO KOLINDA: Pozvala Moskvu da se priključi antiruskom projektu!

Smatra da je potrebno još jednom razmotriti predlog budžeta za narednu godinu kako bi se sprečilo demografsko odumiranje. 

SMEHOTRESNO! KOLINDA HTELA DA NAMAGARČI PUTINA: Najpoznatijeg Srbina u Rusiji predstavila kao Hrvata!

- Parcijalne mere nisu dovoljne. Želimo život, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno da bude u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave - poručila je predsednica, prenosi "Dnevnik.hr".

AP photo/fotomontaža

Podsetimo, iz Hrvatske je tokom devedesaetih proterano gotovo 500.000 Srba, a prostor Krajine i Visoke Krajine je nenaseljen. Srbi su nestali i iz velikih gradova poput Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita...  

SNAŽNA PORUKA RUSKOG LIDERA! Putin rekao Kolindi: KO NAPADNE SRBIJU, RATOVAĆE S RUSIJOM!

Tagovi: