11.12.2017.

17:15

Foto:

Planeta

(VIDEO) HRVATI SE SVETE ZA PRALJKA! Spremili optužnice za Divjaka, Dudakovića, Halilovića, Mahmuljinina i još 13 generala Armije BiH!

Vest je to koju su poslednjih dana preneli brojni mediji pozivajući se na neimenovane i nezvanične izvore iz ove hrvatske pravosudne institucije.

Prema navodima tih medija, DORH je posle nedavne pravosnažne haške presude šestorici čelnika tzv. Herceg-Bosne ponovo aktivirao predmete protiv brojnih generala Armije RBiH.

Među njima su Atif Dudaković, Jovan Divjak, Sefer Halilović, Vehbija Karić, Selmo Cikotić, Enver Hadžihasanović, Asim Koričić, Sakib Mahmuljin, Amir Kubura, Šerif Patković, Đemal Merdan, Ramiz Dreković, Salko Gusić, Enes Kovačević, Bakir Alispahić, Fahrudin Agić i Midhat Cerovac.

Jedan od optuženih je i general Jovan Divjak, koga Beograd tereti za masakr u Dobrovoljačkoj.

Divjak je, podsetimo, uhapšen u Austriji po poternici Srbije zbog sumnje da je odgovoran za ubistvo pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, ali ga je austrijski sud u Kornojburgu oslobodio, uz obrazloženje kako penzionisani general Armije BiH, navodno, ne bi imao pošteno suđenje u Srbiji.

Tagovi: