23.12.2017.

17:25

Foto:

Planeta

HRVATSKI NASTAVNIK uči decu da Srbe treba NABIJATI NA KOLAC! Učitelj ekstremista širi mržnju među đacima!

Krešimir Bagarić, nastavnik veronauke u zagrebačkoj osnovnoj školi "Matija Gubec", govori svojim đacima da je Srbe trebalo nabijati na kolac tokom akcije "Oluja" 1995. godine! Njegovo predavanje, u kojem širi mržnju prema Srbima, ali i svima koji blagonaklono gledaju na Srbe, šokiralo je region!

Na audio-snimku sa njegovog časa, koji su medijima dostavili njegovi učenici, može se čuti i kako Bagarić hvali generala Ratka Mladića jer je štitio srpske interese. Takođe, on poziva na ubistvo nekoliko hrvatskih političara jer nisu dovoljno branili Hrvatsku od Srba.

Pretnje i uvrede

Snimak Bagarićevog predavanja, koji je prvi objavio portal Index.hr, počinje njegovim izlaganjem o tome kako bi on sproveo akciju "Oluja", tokom koje je avgusta 1995. iz Hrvatske proterano 200.000 Srba.

Informer

- Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im nabijaju glave na kolac, onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni - propovedao je poprilično konfuzno Bagarić.

Nastavnik se zatim pozvao na likvidaciju bivšeg predsednika Hrvatske Stjepana Mesića i bivše hrvatske ministarke spoljnih poslova Vesne Pusić "jer su izdali hrvatske interese".

- Trebalo bi obesiti dva bivša predsednika i jednu bivšu ministarku spoljnih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovek je otvorio predsednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog kolena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao - proklinjao je na času veronauke Bagarić, misleći na Stjepana Mesića koji je svojevremeno obelodanio transkripte razgovora Franje Tuđmana sa hrvatskim generalima, u kojima planiraju akciju "Oluja". 

Veroučitelj ekstremista je potom pohvalio srpskog generala Ratka Mladića "jer je zastupao srpske interese tokom rata u BiH na pravi način".

- Ispada da je đeneral Ratko Mladić bio u pravu. On je svoje zaštitio. On je bio u pravu za srpske interese, mi imamo duduke. Uz poštovanje prema duducima. Može i učitelj da bude lud ponekad - rekao je Bagarić.

Strašna mržnja

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je Bagarićevo predavanje samo jedan od hiljadu primera širenja mržnje u Hrvatskoj.

- Oni to rade i u udžbenicima, gde Srbe nazivaju zločincima i agresorima, a ustaše predstavljaju kao borce za slobodu. Dobar deo uticaja na širenje mržnje prema svemu što je srpsko ima i deo katoličke crkve, koja nikada nije osudila genocid nad srpskim narodom. Ovo deluje kao jedna u Hrvatskoj normalna pojava, ovo je faktički poželjno. - rekao je Linta, i dodao da hrvatske političare ovaj nastavnik očigledno proziva jer su bili suviše blagi prema Srbima.

Komentarišući deo o Ratku Mladiću, Linta kaže da je nastavnik očigledno bio ciničan i da je i na taj način pokazao mržnju prema Srbima.

Tagovi: