27.12.2017.

22:23

Foto:

Planeta

TAČI NAMERIO DA UKINE SPECIJALNI SUD: Najavio da će potpisati inicijativu poslanika, koji brane zločince OVK

Tači je u interviju za Radio slobodna Evropa rekao da se zahtev poslanika ne tiče "izazivanja suda i njegovog ukidanja, već da se radi o alternativi kao što je to bio slučaj u drugim zemljama u regiji".

- Ne ohrabrujem poslanike, ali svaku zakonsku odluku Skupštine Kosova ću sprovesti i potpisati. Ukoliko je ne potpišem, onda ću da prekršim Ustav- kazao je Tači.

Kosovski predsednik je ponovio da je Specijalni sud istorijska nepravda, ali da je istovremeno u vreme kada se to pitanje našlo pred Skupštinom poslanike pozvao da podrže njegovo formiranje, kako bi se očuvalo partnerstvo sa SAD-om, NATO-om i EU.

- Postavlja se pitanje, zašto je potrebno Kosovu nešto posebno, specijalno, da nismo gradjani drugog reda, da nismo napali neku zemlju, Srbiju? Srbija je okupirala Kosovo i to je bio odbrambeni rat od strane oslobodilaca naroda Kosova- naveo je Tači.

TAČI RONI KROKODILSKE SUZE: Specijalni sud je istorijska nepravda prema Kosovu i OVK

Tači je rekao da Kosovo treba da  ratifikuje sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i formira Zajednicu opština sa srpskom većinom kako bi se omogućila vizna liberalizacija, iako je demarkacija po njemu, nepotreban uslov Evropske unije.

- Ukoliko se to ne desi u januaru, Kosovo će ostati izolovano- naveo je.

Govoreći o dijalogu sa Srbijom, Tači je izrazivši uverenje da će se okončati sporazumom o medjusobnom priznanju Kosova i Srbije, i članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Naglasio i da je uloga Sjedinjenih Država u podržavanju dijaloga nezamenljiva, ali da je protiv uključivanja Rusije u dijalog.

PROPAO PRLJAVI PLAN ZAPADA! Osam poslanika kosovskog parlamenta POVUKLO POTPISE za opoziv Specijalnog suda!

Tagovi: