05.01.2018.

19:54

Foto:

Planeta

POMIRENJE ČETNIKA I PARTIZANA NA SAVINDAN: Đetići, bilo je i vreme da se MANETE PODELA i ko je iz koje porodice!

Deklaraciju bi trebalo da, osim lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića, potpišu i predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i srodne političke grupacije i udruženja.

- Deklaracija o pomirenju potomaka partizana i četnika u Crnoj Gori predstavlja društvenu potrebu kako bi se izbegle dalje ideološke konfrontacije i stigmatizovanja. Notorna je laž da se partizanski pokret u Drugom svetskom ratu borio za nezavisnu Crnu Goru i članstvo u NATO alijansi. Partizanska borba bila je usmerena na stvaranje zajednice jugoslovenskih naroda i društva socijalne pravde, a ne nikako za divljački neoliberalizam i lopovluk koji je od Crne Gore napravio privatnu državu - kazao je Knežević za Pobjedu.

(ANKETA) BILO I (NE)PONOVILO SE! 100 GODINA OD UJEDINJENJA CRNE GORE I SRBIJE: Za Srbe slavan, a Milogorce sraman jubilej?!

Prema njegovim rečima, da apsurd bude potpun, upravo su nekadašnji komunistički funkcioneri, vaspitavani na sedam ofanziva, postali "ofšor kapitalisti i zagovornici NATO vrijednosti porobljavanja svih koji drugačije misle".

IMA LI KRAJA DUKLJANSKOM LUDILU! Dinastija PETROVIĆ-NJEGOŠ posrbila Crnu Goru i DRŽALA JE U ROPSTVU 200 GODINA!

- Zato oni ne mogu bilo kome u Crnoj Gori određivati ideološku podobnost, i zato ova deklaracija o pomirenju predstavlja iskaz većinske volje naroda koji je kroz vekove stvarao ovu državu. Očekujem da potpisivanje deklaracije bude 27. januara, na Svetog Savu, kao jasan iskaz duhovne, istorijske i društvene samosvesti ljudi koji su spremni da eliminišu podele i stvaraju Crnu Goru prema meri njenih građana, a ne elita. Posebno je suđenje u tzv. državnom udaru, pokazalo da režimski ideolozi i fanatici imaju potrebu za "kafkijanskim procesima" u neograničenom trajanju - zaključio je Knežević.

Tagovi: