18.01.2018.

22:26

Foto:

Planeta

ŠTRAHE: SRBI U RS IMAJU PRAVO SAMI ODLUČE O SVOJOJ SUDBINI: Austrijski vicekancelar PODRŽAO SRPSKU!

Od Dejtonskog sporazuma postoji državna struktura bosansko-hrvatske federacije i Republike Srpske. Oba dela zemlje biraju svog predsednika i parlament.

- Deset kantona ima sopstvene zakone i izvršnu vlast - rekao je Štrahe, odgovarajući na kritike kolega političara zbog izjava o Republici Srpskoj.

Štrahe je podsetio da do današnjeg dana postoji i međunarodni mandat sa visokim predstavnikom.

- Ali mi isto tako poštujemo i pravo na samoopredeljenje naroda za održiv i neophodan mirovni proces - rekao je danas Štrahe za austrijski radio.

DODIK SPREMA REVOLUCIJU U BIH, PODRŽAĆE GA I HRVATI?! Ameri i Izetbegović ne mogu da ga spreče da rasturi Sarajevo!

Štrahe se našao na udaru kritika kolega političara zbog izjave da Republika Srpska ima pravo na nezavisnost, kao i da BiH ne može da funkcioniše kao država.

- Želeo bih da znam zašto međunarodna zajednica insistira na multietničkoj BiH? Današnja BiH ne može funkcionisati - rekao je Štrahe ranije, podseća list Politiko.

BRITANCI MONTIRAJU SRBIMA I PUTINU NOVE MARKALE: Paklenu zavera Londona podržava i SAD, OVAKO NEŠTO MOŽE DA SMISLI SAMO BOLESTAN MOZAK!

On je tada rekao da međunarodna zajednica štiti zemlju veštački stvorenu putem nasilja i koja ne odslikava želje naroda, kao i da je Republika Srpska jedini dio BiH koji funkcioniše.

Tagovi: