25.03.2018.

09:47

Foto:

Planeta

HRVATI PRIZNAJU! Da nas vodi "četnik" Vučić, više bi uradio za Hrvatsku od "majmuna" Plenkovića!

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je otputovao u Berlin na sastanak sa Angelom Merkel povodom sporazuma između Beograda i Prištine, koji je u fokusu europske politike i međunarodnih institucija. Vučiću je to bio čak 11. sastanak sa kancelarkom Nemačke, koju je nazvao 'najvažnijim i najvećim evropskim liderom'. Reč Njemačke je presudna u odluci da Srbija uđe u Evropsku uniju, a ekonomski odnosi Srbije i Nemačke i dalje jačaju", navodi ovaj portal.

Narod.hr podseća da je Vučić uoči puta u Berlin rekao, da je zahvalan na tome što je danas 43.000 ljudi u Srbiji zaposleno u nemačkim kompanijama, dok je taj broj bio 17.000 kada je on postao premijer.

"Poručio je da će se taj broj povećavati 'iz dana u dan', jer će u idućih dva do tri meseca otvoriti još tri ili četiri nemačke kompanije u Srbiji", ističe ovaj portal.

Printscreen/Narod.hr

Narod.hr dalje navodi, da za razliku od Srbije, u hrvatskoj diplomatiji vlada haos.

"Vlada premijera Plenkovića ima uski fokus na saradnju sa Evropskom unijom čijeg predsednika komisije Žan-Kloda Junkera, Plenković često posećuje. Rezultati tih sastanaka svode se na dodatna obećanja izvršenja obaveza Hrvatske prema Eropskoj uniji" - ističe ovaj portal i dodaje:

"Hrvatska diplomatija podeljena je na frakcije koje izazivaju haos ne samo u definisanju hrvatskih nacionalnih interesa već i odnosa sa drugim zemljama sveta, pa i našim najbližim saveznicima", zaključuje Narod.hr. 

Da su u hrvatskoj nezadovoljni svojim izabranim predstavnicima, najbolje pokazuje komentar jednog tviteraša povodom pomenutog teksta upućen Vladi Hrvatske:

- Da nam je na čelu države onaj četnik Vučić, čak i on bi više napravio za Hrvatsku od ovog briselskog majmuna Plenkovića.

Tagovi: