01.04.2018.

22:51

Foto:

Planeta

SMEHOTRESNO! HRVATSKA UZIMA NOSAČ AVIONA: Vojni eksperti se nadaju da je to šala, u protivnom, kažu, KOLINDA I EKIPA SU PRSLI!

Naime, Novi list piše "kako Hrvatska postaje vojna sila, jer su nam SAD odlučile ustupiti rashodovani nosač aviona "USS Džon F. Kenedi" klase "Kiti Houk" koji može nositi 24 višenamenska borbena aviona i 12 borbenih helikoptera "Kajova".

Riječki dnevnik piše kako je "Visokopozicionirani izvor iz Pentagona potvrdio stručnom časopisu "Hrvatski vojnik" da je Vašington odlučio da Hrvatskoj poveri ulogu čuvara ulaza u Otranska vrata i Jadransko more, budući da je Turska sve bliža Putinu i Rusiji, a Grčka zbog finansijske krize ne može platiti godišnje održavanje nosača aviona od 100 miliona dolara. 

Printskrin

- Hrvatska mornarica oduševljena je američkim predlogom i spremna je proći zahtevnu obuku kao i piloti za sletanje na nosače aviona - piše Novi list.

USTAŠE SE SVAĐAJU ZBOG IZRAELSKIH F16: Kupili smo stare kante, SRBI BI NAS SVOJIM MIGOVIMA ODUVALI U SLUČAJU RATA!

Agencija Blumberg navodio da su ukupno izgrađena četiri nosača iz klase "Kiti Houk" na klasični pogon, a izbačeni su iz upotrebe kada su  SAD izgradile nuklearne nosače klase "Nimitc" i "Džerald Ford".

(VIDEO) HRVATI PRELOMILI, KUPUJU 12 IZRAELSKIH F-16: Platiće ih 700 miliona evra, ZAGREB U PANICI ZBOG SRPSKIH MIGOVA!

- Tako bi Hrvatska predsedavanje EU 2020. dočekala ne samo s novom eskadrilom aviona već i nosačem aviona, što je čini regionalnom političkom i vojnom silom - piše Blumberg.

U suprotnom slučaju se ozbiljno treba zabrinuti za mentalno zdravlje hrvatskih vlastodržaca.

Atrakcija, učilište i muzej...

Vikipedija

Nakon što je penzionisan 2007. godine, portal The Vision piše kako je cilj američkog Ministarstva obrane od broda  "USS John F. Kennedy" stvori finansijski samoodrživu porodičnu atrakciju i zabavni centar, mesto za obrazovanje i obuku, mornarički i vazduhoplovni muzej i još mnogo toga. 

Brod će moći služiti gotovo svakom događaju, od velikih sajmova do venčanja, a tokom toplijih meseci na njemu će biti koncerti na otvorenom.

Tagovi: