24.07.2018.

17:04

Foto:

Planeta

UŽAS U ULCINJU! Majka i dete poginuli, bore se za život drugog deteta

Sudar na moru dogodio se oko 14 časova, na početku Velike plaže u Ulcinju, naspram hotela "Otrant".

Devojčica je zadobila teške telesne povrede i nakon što je medicinski zbrinuta u Opštoj bolnici Bar upućena je na dalje lečenje u Klinički centar Podgorica.

Prema rečima dežurnog lekara dr Aleksandar Vujičića, nakon pregleda devojčice, otroped je rekao da ona nije životno ugrožena. 

- Ima teške telesne povrede, prelom kostiju lica i butne kosti. Ona se ne seća događaja - kazao je dr Vujičić koji je zbog prirode povreda dete uputio u Klinički centar Podgorica.

Prema nezvaničnim saznanjima, otac je zadobio lakše telesne povrede, ali je u stanju šoka. Četvoročlana porodica iz Slovenije je bila na letovanju u Ulcinju.

Porodica se nalazila na “banani”. Kako je došlo do sudara brodice dugačke oko 12 metara na kojoj su bili turisti i "banane", utvrdiće istraga kojom rukovodi nadležni tužilac - rekao je za "Novosti" direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

Na mestu tragedije su policija, inspektori Lukče kapetanije, službenici Uprave pomorske sigurnosti, nacionalni istražitelj pomorskih nezgoda iz Podgorice.

Tagovi: