26.09.2018.

20:46

Foto:

Planeta

GENERAL MLADIĆ POSLAO PORUKU PRED IZBORE: Čuvajte mi Republiku Srpsku od svih napada!

 On se javnosti Srpske obratio porukom koju je na konferenciji za medije u Banjaluci pročitao predsednik Organizacije starešina VRS Milovan Milutinović.

- Obaveza svih političara i patriotskih snaga je da se odupru svim oblicima ugrožavanja Srpske i njenih institucija - poručio je Mladić, koji je prema Milutinovićevim rečima prihvatio da bude počasni predsednik Organizacije starešina VRS:

Odbrana RS

Obaveza svih političara i patriotskih snaga je da se odupru svim oblicima ugrožavanja Srpske i njenih institucija
Ratko Mladić

- Ne radim to zbog sebe, već zbog podrške ciljevima Organizacije starešina VRS i potrebom okupljanja patriotskih snaga oko osnovnih ciljeva i obaveza usmerenih očuvanju Srpske i povećanju brige za porodice poginulih, ratne vojne invalide, borce i starešine koji su dali nesebičan doprinos stvaranju RS - naveo je nekadašnji komandant VRS.

General Ratko Mladić osuđen je prvostepenom presudom Haškog tribunala na doživotnu robiju zbog navodnog genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina tokom rata u Bosni. Iz Apelacionog veća, koje bi trebalo da odlučuje o Mladićevoj žalbi, u međuvremenu su izuzeta trojica sudija čije je postupanje u ranijim postupcima u Hagu ocenjeno kao pristrasno na Mladićevu štetu.

DODIK: Krajnje nemoralna i "prljava" kampanja Ivanića i Govedarice

Tagovi: