09.10.2018.

15:13

Foto:

Planeta

TRAŽE OSTAVKU GOVEDARICE! Opozicija u RS nezadovoljna izbornim rezultatima svog kandidata!

 

Navodi se da većina opštinskih odbora SDS-a smatra da je, pre svega, bila neozbiljna kandidatura Govedarice za predsednika Republike Srpske.

Odbori, takođe, smatraju da je bila greška i njegovo imenovanje za predsednika Srpske demokratske stranke, što je rezultiralo sukobima unutar tog političkog subjekta napuštanjem velikog broja članova i poslanika, piše portal pozivajući se na svoje izvore.

Prema tom izvoru, navodi se da su na Govedaricu posebno kivni u Bijeljini, koja se zalagala da predsednički kandidat bude Mićo Mićić, ali je njihov predlog ignorisan.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina, dodaje se u tekstu, uveren je da bi Mićo Mićić pobedio u izbornoj trci za predsednika Republike Srpske i da stranka ne bi, nakon više godina, doživela poraz od SNSD-a kao što se to desilo sada.

Među odborima koji će ovih dana izaći sa zahtevom za hitnu smenu Govedarice su gradski, odnosno opštinski odbori iz Doboja, Zvornika, Trebinja, Gradiške, Pala, Sokoca, Istočne Ilidže..., ističe se u tekstu.

U Gradskom odboru u Bijeljini kažu za ovaj portal "da bi Govedarica trebalo, da je korektan, da prizna poraz i da čestita SNSD-u, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović na više nego ubedljivoj pobedi, a ne da svoju nesposobnost sada prikriva navodnom krađom i zahtevom da se ponovo broje glasovi".

Gradonačelnik Doboja i visoki funkcioner SDS-a, Obren Petrović, je već čestitao izbor Dodika i Željke Cvijanović za srpskog člana Predsedništva BiH , odnosno predsednicu Republike Srpske.

U izjavi za Srnu Petrović je rekao da je lično u telefonskom razgovoru čestitao Dodiku i Cvijanovićevoj na, kako je istakao, ubedljivoj pobedi.

- Njihova pobeda je ubedljiva i ona je realnost. Zato ljudima treba čestitati na uspehu koji su ostvarili i poverenju koje su im birači ukazali, jer je ono rezultat njihovog rada za bolju Srpsku - istakao je Petrović.

On je naglasio da kao gradonačelnik i budući poslanik podržava inicijativu predsednika Dodika upućenu svim političkim partijama za jedinstvo i zajedničko delovanje, jer je, kako kaže, i sam dobio veliki broj glasova i poverenje birača zbog zajedničkog rada sa institucijama Republike Srpske, saradnje sa vladom i zajedničkom nastupanju Republike Srpske prema BiH.

Petrović je rekao i da je Dodik prihvatio njegov predlog da primi delegaciju SDS.

Tagovi: