20.10.2018.

20:50

Foto:

Planeta

TEŠKA BRUKA SLOVENAČKE VOJSKE: Dok su vojnici spavali u hotelu, iz kamiona na parkingu UKRALI IM TOVAR MUNICIJE!

Sve je krenulo naopako nakon što su vojnici dobili zadatak da kamion pun municije prebace do aerodroma u Lajpcigu. Odatle je oprema trebala da bude prebačena u Mali gde se nalaze pripadnici slovenačke vojske. Vojnici su iz Ljubljane krenuli u utorak 2. oktobra i u Lajpcig su stigli poslepodne.

Let za Mali bio je na rasporedu sledećeg dana pa su vojnici odlučili da prespavaju u hotelu kraj aerodroma. Ispred hotela su parkirali kamion i povremeno su ga obilazili kako bi se uverili da je sve u redu.

– Tokom obilaska oko 3.10 sati jedan vojnik je otkrio da je cerada prerezana i da nedostaje 2000 komada municije – kazao je Simon Korez, predstavnik za medije slovenačke vojske, piše portal Žurnal 24.

Istraga će utvrditi ko je odredio da se spava u hotelu, vojnici, ili je takva bila naredba, no sigurno je da je ovaj teret trebao da bude negde na sigurnom. Nestalo je 1000 komada municije kalibra 5.56 milimetara i 1000 zrna od devet milimetara.

- Ovaj je događaj za Slovenačku vojsku nedopustiv. U Glavnom štabu Slovenačke vojske smo ogorčeni jer se tako nešto profesionalnoj vojsci kao što je slovenačka ne sme dogoditi. Pokrenuli smo detaljnu istragu, dva vojnika i njihov nadređeni su suspendovani, rekao je novinarima PR vojske Simon Korez.

Ovaj slučaj uzbunio je i nemačke vlasti pošto je ukradena roba veoma tražena na crnom tržištu.

SLOVENCI UPOZORILI EVROPSKU KOMISIJU: Ponašanje Hrvatske loš primer za zemlje Zapadnog Balkana!

 

 

Tagovi: