05.12.2018.

21:17

Foto:

Planeta

PROTESTI U PODGORICI: Demokratski fornt zahteva oslobađanje Nebojše Medojevića

Poslanik DF Milutin Ðukanović izjavio je da njihova borba prevazilazi politiku ljudi koji su uhapšeni na "pravdi boga", prenosi RTCG.

- Ako izgubimo slobodu i demokratiju, sutra ćemo izgubiti sve. Medojević i Knežević nisu odbili da svedoče, oni su saopštili ono što znaju i da ih 100 puta pozovu da svedoče oni će isto ponoviti, pa čemu onda tiranija - upitao je Ðukanović.


Prema njegovim rečima, Medojević je uhapšen nezakonito, jer mu prethodno nije skinut imunitet.

- Mi ćemo ovde ostati i biti uporni sve dok Medojević i Knežević ne budu slobodni građani. Mi smo spremni za borbu koja će dugo trajati, ali imaćemo još akcija od žutih prsluka do obilaska kuća pojedinih funkcionera, ministara i sudija - rekao je Đukanović.

Predstavnica majki sa troje i više dece Željka Savković pozvala je majke da se pridruže protestima DF, kao i opoziciju da se sa liderima pridruži u odbrani Medojevića, prenosi Vijesti.me. 

- Ovo je momenat kada žute prsluke treba da obuku oni koji se ne boje - kazala je ona.

Predsednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović rekao je da je počinjena nepravda i da se na nju mora odgovoriti.

- Navikli su nas da je naš zadatak da se međusobno gonimo, a nije. Naš je zadatak da se razumemo - kazao je on i dodao da je zadatak poslanika da brane dostojanstvo parlamenta i da treba da se pojave na protestima.

Protesti su najavljeni i za četvrtak uveče.

(VIDEO) OVO JE GOVOR ZBOG KOGA JE UHAPŠEN MEDOJEVIĆ! Raskrinkao vezu MILOGORACA I LAŽNE ALBANSKE DRŽAVE!

Tagovi: