05.01.2019.

23:40

Foto:

Planeta

"RAZLIČITOSTI SPAJAJU" Plenković i Jandroković čestitali pravoslavnim vernicima Božić


U svojoj čestiki premijer Plenković je istakao da "različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu".

"Ohrabreni duhom Božića, podsetimo se na to da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu. Vrednosti ljubavi i tolerancije upućuju nas na to da međusobnim razumevanjem, poštovanjem i zajedničkim delovanjem pridonosimo uključivom i naprednom društvu na dobrobit svih građanki i građana naše domovine", naveo je Plenković.

"Želim vam još jednom od srca radostan i blagoslovljen Božić, da ga provedete u dobrom zdravlju i miru, u društvu vaših porodica i najbližih. Mir Božji, Hristos se rodi!", napisao je premijer Plenković u čestitki u ime Vlade i svoje lično svim vernicama i vernicima pravoslavne veroispovesti.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poželeo je svim vernicima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru u svoje lično ime i u ime zastupnica i zastupnika da "ozračje Božića podari svima više zajedništva i odlučnosti, te saradnje, dijaloga i tolerancije u društvu".

"Božić je najradosniji dan u godini za sve hrišćane. Dan koji slavi veru, nadu i život, te koji svim vernicima daje snagu i optimizam ohrabrujući ih na njihovom životnom putu. Želim vam da ovaj radosni praznik  provedete u zajedništvu sa svojim porodicama i bližnjima, te u obostranom razumevanju i solidarnosti", naveo je Jandroković.

"Neka nam svima atmosfera Božića podari više zajedništva i odlučnosti kako bi u duhu saradnje, dijaloga i tolerancije u društvu gradili dalje našu domovinu kao prosperitetnu zemlju za sve naše građane. Mir Božji - Hristos se rodi!", istakao je predsednik Hrvatskog sabora.

PLENKOVIĆ NASRNUO NA SRBIJU, PA DOBIO ŠAMARČINU OD KOJE BRIDE OBRAZI: Premijer Hrvatske se baš ničeg ne stidi!

Tagovi: