07.05.2019.

20:39

Foto:

Planeta

HRVATSKA DALA 2.000.000 EVRA ZA FILM O GOTOVINI! Ustaška vlast u Zagrebu ubijanje Srba slavi kao podvig!

Kako prenose zagrebački mediji, dugometražni film i serija u osam nastavaka o komandantu hrvatskih oružanih snaga tokom zločinačke akcije 'Oluja' prikazivaće se od septembra u udarnom terminu HRT. Novac za realizaciju ovog projekta su obezbedili HRT i HAVC - Hrvatski audiovizuelni centar.

"Ugovorena isporuka serije od osam nastavaka je na jesen 2019. godine. HRT učestvuje u realizaciji u skladu s obavezama koje su regulisane ugovorom i koje iznose 9,6 milijuna kuna", objavili su sa nacionalne televizije, dok je filmu od HAVC leglo još 4,2 miliona kuna.

BRAMERC SE KASNO SETIO: Žalim što nisu osudjeni Gotovina i Haradinaj!

Reditelj i scenarista filma Antun Vrdoljak kaže da posebnu zahvalnost u realizaciji 'nacionalnog projekta' duguje hrvatskoj vojsci i ministru Damiru Krstičeviću.

- Bez Hrvatske vojske projekta ne bi bilo. Oni su dali sve od sebe kako bi dostojno prikazali neke od najvećih ratnih pobeda u Domovinskom ratu. Ne postoji način da im svima dovoljno zahvalimo, od pilota, oklopnih vozila, do pešadije, i posebno ministra Krstičevića i njegovih saradnika - podvlači Vrdoljak.

Medijski stručnjak Saša Borojević, na drugoj strani, kaže da je ovo 'očekivana hrvatska propaganda'.

- Podsećam da su neofašistička vlada u Zagrebu i njen sud rehabilitovali Filipa Lukasa, NDH propagandistu iz vremena Pavelića, pa je snimanje filma o ratnom zločincu Gotovini samo logičan nastavak. Hrvatska legalizuje pozdrav 'Za dom spremni' i revidira istoriju genocida, pa zato i snima propagande filmove o neoustaškim 'herojima' - ističe Borojević.

Tagovi: