20.05.2019.

15:46

Foto:

Planeta

USTAJTE, SRBI! Budimir pozvao sunarodnike da glasaju za Pupovčev SDSS na izborima za Evropski parlament

Milojko Budimir je pozvao da se podrži lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), čiji kandidati imaju priliku da postanu prvi predstavnici Srba u Evropskom parlamentu.

- Prvi put bio bi to glas za jednog Srbina koji bi mogao da upozna evropsku i svetsku javnost u kakvom se položaju sada nalazi srpska zajednica koja živi u Hrvatskoj. Da skrene pažnju da Hrvatska nije ispoštovala obaveze koje je preuzela u pristupnim pregovorima i da ignoriše poglavlje 23, pravosuđe i temeljna ljudska prava - kaže Budimir.

On kaže da bi prisustvom srpskog predstavnika u Evropskom parlamentu moglo da se ukaže i na netoleranciju, govor mržnje, opake tendencije istorijskog revizionizma, neispunjavanje preuzetih obaveza iz bilateralnih i međunarodnih ugovora...

- Ukazali bi i na to da prognanim Srbima nisu vraćena oduzeta stanarska prava, nisu isplaćene penzije, nisu obnovljene porušene kuće, da je zaustavljen proces inhumacije i identifikacije posmrtnih ostataka. Osim toga, taj glas bio bi i glas razuma na putu Srbije prema članstvu u Evropskoj uniji - dodao je Milojko Budimir.

Glasanje će se održati u konzulatu Republike Hrvatske u Beogradu (Kneza Miloša 82/1) i Generalnom konzulatu u Subotici (Maksima Gorkog 6).

Tagovi: