04.06.2019.

13:22

Foto:

Planeta

LINTA TRAŽI OD AMBASADORA SAD, NEMAČKE I BRITANIJE DA OSUDE IZJAVE RUŽE TOMAŠIĆ: Imate obavezu da branite evropske vrednosti u Hrvatskoj!

- Ambasasori navedenih država imaju obavezu da brane evropske vrednosti u Hrvatskoj jer to ne čini aktuelna vlast koja što javno što prećutno podržava rehabilitaciju ustaštva i NDH. Brojne činjenice potvrđuju nespornu istinu da je temelj današnje Hrvatske ustaška ideologija i da je krajnji cilj ustaških snaga obnova genocidne NDH u granicama do Drine i Zemuna - kaže Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Zbog toga je, smatra, potpuno jasno da bez suočavanja hrvatskog društva sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću nije moguć trajni mir i stabilnost u regionu zapadnog Balkana. 

MILORAD DODIK: BiH bi funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica!

Linta ističe da u Hrvatskoj nema unutrašnje snage da suočavanje sa prošlošću i da je zbog toga potrebno da se izvrši jak spoljni pritisak da hrvatsko društvo krene u proces denacifikacije po uzoru na Nemačku posle Drugog svetskog rata. 

Tragična je činjenica da je komunistički režim posle 1945. godine sprečio denacifikaciju hrvatskog naroda zbog lažne politike bratstva i jedinstva. To je glavni razlog što su proustaške snage na čelu sa HDZ-om i Tuđmanom došle na vlast u Hrvatskoj 1990. godine s ciljem da realizuju ciljeve zločinačkog ustaškog pokreta i Ante Pavelića i stvore Veliku Hrvatsku bez Srba - naveo je Linta.

Tagovi: